Omschakelen en opschakelen bij Eaton

Jeroen Schuurhof (50) heeft de afgelopen jaren gewerkt op de technische helpdesk van verschillende bedrijven.

Lees verder

Strijken en dekken met uiterste precisie

Beckum Palace organiseert bruids- en verlovingsfeesten om nooit te vergeten! Door te variëren qua interieur, belichting en accessoires kan elke gewenste ambiance gecreëerd worden.

Lees verder

Emine: “Ik hoop door te groeien in de schoonmaakbranche”

Emine Kartal is in februari 2017 begonnen als schoonmaakster bij SWB Schoonmaakbedrijf.

Lees verder

Bij Zwienenberg valt alles voor Rostom op zijn plaats Twee rechterhanden

Rostom Zakar werkt als monteur bij Zwienenberg Installatietechniek in Hengelo. Hij is bij een mooi familiebedrijf terecht gekomen waar de lijnen kort zijn en waar aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Rostom vindt zowel in zijn leven als in zijn werk veiligheid en orde en netheid erg belangrijk. Die zaken heeft hij nu gevonden in Twente en bij zijn nieuwe werkgever, nadat hij vijf jaar geleden uit Syrië is gevlucht.
“In dit land ben je gewoon een mens als elk ander”, zegt Rostom, “je achtergrond speelt niet zo’n rol. In Syrië behoorde ik tot een minderheid. Er waren daar veel strijdende partijen en daarom zag ik er géén toekomst.” Rostom woonde in Qamishli en die stad ligt in het noordoosten van Syrië op de grens met Turkije.

Lees verder

Achter het stuur bij De Transporters

Hans Oude Avenhuis is directeur-eigenaar van het Almelose koeriers- en transportbedrijf De Transporters. Hij wijst met zijn vinger naar een stip die langzaam over zijn beeldscherm beweegt. Op die monitor ziet hij precies waar chauffeurs zich bevinden en zo kan hij direct ingrijpen en routes wijzigen indien dat nodig is. “Jos is net Hardenberg voorbij gereden”, zegt hij, “met een half uurtje zal hij wel terug zijn.” Hans heeft het over koerier Jos Keizer die vooral kleine vrachten vervoert in de bestelwagen en uitstekend presteert binnen dit bijzondere bedrijf.

Lees verder

Vrijheid en verantwoordelijkheid bij TMZ

Paul Krooshoop, Arthur Wiegman en Sake Meijer zijn gedetacheerd bij TriviumMeulenbeltZorg (TMZ). Bij deze zorginstelling keuren Paul en Sake allerlei elektrische apparaten, die op laagspanning werken. Hun collega Arthur voert er momenteel vooral legionellacontroles uit. Leidinggevende van het trio is Peter Scheffer, coördinator van de Technische Dienst van TMZ. Vanuit SWB verzorgt Edwin Heinink, werkcoach arbeidsontwikkeling, de begeleiding. Paul, Arthur en Sake genieten enorm van de vrijheid die ze krijgen bij het uitvoeren van hun werk. Ook het sociale aspect, de omgang met bewoners van TMZ, spreekt hen erg aan.

Lees verder