Arbeidsontwikkeling

Op de werkvloer kunnen kandidaten zich het best ontwikkelen. Daar leren zij de praktijk en ook de theorie. Bovendien doen zij werkritme op, leren zij opdrachten uit te voeren en samen te werken. Dit in een omgeving waar aandacht is voor wat men wel kan. Op deze manier begeleidt en ondersteunt SWB de kandidaat om (weer) te kunnen participeren in de maatschappij.

Op bovenstaande foto zien we (vlnr) Charbel Lahdo, Shamoun Salman en Maykel Mirza. Shamoun heeft een werkleerplek bij Beckum Palace.

Van detachering tot begeleid werken

Er worden verschillende aktiviteiten op het gebied van productiewerk, dienstverlening en reintegratie uitgevoerd. Opdrachtgevers zijn zowel organisaties uit de publieke sector als commerciele bedrijven. Over de soorten aktiviteiten hieronder meer. Heeft u interesse in één of meerdere van de genoemde aktiviteiten dan kunt u contact opnemen met SWB, tel. 074-2492222.

Lees verder

Arbeidsontwikkeltrajecten

Vanuit het cluster Arbeidsontwikkeling & Welzijn worden verschillende activiteiten op het gebied van dienstverlening en re-integratie uitgevoerd. Opdrachtgevers zijn zowel organisaties uit de publieke sector als commerciële bedrijven. Over de soorten activiteiten hieronder meer. Als u interesse heeft in één of meer van de genoemde activiteiten dan kunt u contact opnemen met SWB. Tel. 074-2492222.

Lees verder

Helpende Handen Hengelo

Het WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo is het resultaat van een samenwerking van Zorggroep Manna, Carintreggeland, SWB Midden Twente, Calibris Advies, ROC van Twente en de gemeente Hengelo. In ons WijkLeerbedrijf zetten stagiaires zich in voor bewoners en organisaties met een vraag voor hulp of ondersteuning

Lees verder

Belangrijk Partners

ASG
Asito
Bons-en-Evers
Carintreggeland
Acmaa
Ankerslot
BTL
Conex
carrierecarecompany
coolbanana
CTRL-P
davinci
Emerson
De-Beste-EHBO-doos-logo
De-Slagen-Packaging-logo
Eaton
frederiqueschoice
GE
Groene taxi
hengelo
Het goed
Smellink
Mepal
Vechtstroom
Hof van twente
Tyco
United Springs
Leka
TVT
Twente Milieu
Mic o Data
Visschedijk
Ter Brugge
Intercomp
Noaber bouw
Kraus-en-Naimer
Ikea
Makro
Postnl
Wegter
Werkplein
Winterwarm

“Vertrouwen geven, geduld hebben maar ook plezier maken”

03-01-2019

Twee maal in de week schuiven in het Open Leerhuis cursisten aan bij Corry van der Meij om te oefenen met de Nederlandse taal. Het gaat om immigranten uit landen als Irak en Syrië. Sommige cursisten wonen al enkele jaren in Nederland en anderen zijn kort geleden gearriveerd. Het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheid is belangrijk omdat hun kans op werk daardoor aanzienlijk stijgt.

Lees verder

Bowlen op de Special Olympics

06-12-2018

Strikes en spares! Daar draait het om voor Wim Rens, Pascal Albers en Jesper Koops tijdens de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. In een enorme bowlinghal met 36 banen gaan deze fanatieke bowlers in maart 2019 proberen prijzen te pakken! “Winnen zou inderdaad mooi zijn”, zegt het drietal, “maar het allerbelangrijkste is dat we samen lol hebben.” Daar zijn hun begeleiders Annette Mordang en Bert Nijkamp van sportorganisatie De Springplank het helemaal mee eens.

Lees verder

Robert Monninkhoff wordt nieuwe directeur SWB Midden Twente

20-11-2018

Robert Monninkhoff wordt per 1 december de nieuwe algemeen directeur van SWB Midden Twente. Hij volgt Jeroen van der Geest op die ruim 7 jaar deze functie bekleedde. Robert Monninkhoff heeft ruim 13 jaar in de functie van financieel directeur gewerkt in dezelfde organisatie. Sinds het vertrek van Jeroen van der Geest is het bestuur op zoek geweest naar een geschikte opvolger. Na een zorgvuldige procedure, waarbij ze zich heeft laten adviseren door een brede adviescommissie is Robert Monninkhoff als beste kandidaat naar voren gekomen.

Lees verder