Diensten & Welzijn

Vanuit het cluster Diensten & Welzijn worden verschillende activiteiten op het gebied van dienstverlening en re-integratie uitgevoerd. Opdrachtgevers zijn zowel organisaties uit de publieke sector als commerciële bedrijven. Over de soorten activiteiten hieronder meer. Als u interesse heeft in één of meer van de genoemde activiteiten dan kunt u contact opnemen met de clustermanager van Diensten en Welzijn (Franco Cassese, tel. 074 – 249 22 22)

Re-integratie trajecten

Het cluster D&W voert re-integratietrajecten uit voor de deelnemende gemeenten (Hengelo, Borne, Hof van Twente) van SWB, voor UWV en voor private partijen. Cliënten krijgen ondersteuning om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en worden aangemeld bij het Werkplein Twente zodra zij gereed zijn voor bemiddeling. Cliënten krijgen hierbij een vaste werkcoach arbeidsontwikkeling toegewezen die hun begeleid tijdens het traject. SWB streeft ernaar om cliënten zoveel mogelijk bij reguliere bedrijven te laten werken aan hun ontwikkeling. Wij hebben hiervoor een netwerk van bedrijven beschikbaar die passende werkleerplekken beschikbaar stellen. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe bedrijven en organisaties die hiervoor plekken willen aanleveren.

WVP-trajecten

Regelmatig worden specifieke opdrachten uitgevoerd. Dat kan bijvoorbeeld zijn re-integratie van zieke medewerkers die kunnen hervatten in werk, maar (nog) niet in hun eigen functie. De werkgever is verplicht om op basis van de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) de medewerker te ondersteunen bij zijn/haar re-integratie. Als dat niet kan in het eigen bedrijf, dan biedt de infrastructuur van SWB met eigen afdelingen en groepsdetacheringen bij verschillende bedrijven vaak goede mogelijkheden om de werkgever en medewerker hierbij te helpen.

Loopbaantrajecten en jobcoaching

SWB kan u ook loopbaantrajecten aanbieden om medewerkers te helpen bij het nadenken over en het (ondersteunen bij) het vinden van ander werk. Tevens kunt u SWB inhuren voor jobcoach trajecten. Dit is bedoeld voor nieuwe of bestaande medewerkers die intensieve begeleiding nodig hebben om hun functioneren te optimaliseren. De jobcoach zal regelmatig bij uw bedrijf of instelling aanwezig zijn om de medewerker en de leidinggevenden ter plekke te coachen

Instapafdeling

De Instapafdeling is een productie georiënteerde afdeling bij SWB aan de Wegtersweg in Hengelo. De afdeling is onderdeel van het cluster D&W. Op de afdeling worden cliënten/medewerkers vanuit een werksituatie getraind om hun arbeids- en presentatie vaardigheden te ontwikkelen of te verbeteren teneinde hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. De instapafdeling wordt veelal ingezet voor cliënten/medewerkers van wie nog niet duidelijk is wat zij willen/kunnen en/of die om andere redenen nog niet extern geplaatst kunnen worden.

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Bert Veneberg: trots in de taxi

  15-01-2019

  Voor Bert Veneberg is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij zit weer achter het stuur van een taxi. Lees zijn verhaal in het kader van ‘SWB 50 jaar sociaal ondernemend’.

  Lees meer
 • Hensley Alberto: vrolijke ‘Superman’

  08-01-2019

  SWB 50 jaar sociaal ondernemend! Vijftig trotse medewerkers vertellen in dit jubileumjaar daarom hun persoonlijke verhalen. Deze week is het […]

  Lees meer
 • Taalcoach Corry: “Vertrouwen geven, geduld hebben én ook plezier maken”

  03-01-2019

  Taalcoach Corry over haar werk met vluchtelingen in het Open Leerhuis Twee maal in de week schuiven in het Open […]

  Lees meer
Alles bekijken