Echte verhalen

Verhalen vertellen is belangrijk Werk! Er zijn van die verhalen die mogen gewoon niet vergeten worden, die moeten steeds weer verteld worden. Daarnaast is het vertellen van verhalen leuk, samenbindend en leerzaam. Bij een goed verhaal raak je betrokken. SWB heeft een goed verhaal. Het verhaal dat wij graag vertellen gaat over mensen en over werk. In de meer dan 40-jarige ervaring die we als SWB hebben zijn verschillende mooie verhalen ontstaan.

Robert Monninkhoff

 

 • Strijken en dekken met militaire precisie

  Beckum Palace organiseert bruids- en verlovingsfeesten om nooit te vergeten! Door te variëren qua interieur, belichting en accessoires kan elke gewenste ambiance gecreëerd worden. In de grote zaal staan vandaag vele, ronde tafels in een gouden schijnsel opgesteld aan weerszijden van de glimmende dansvloer. Over de tafels zijn hagelwitte tafellakens gedrapeerd, waarop fraai servies en bestek pronkt. Beckum Palace is klaar om honderden gasten te verwelkomen.

  Eigenaar van van het partycentrum is horeca-ondernemer Maykel Mirza en hij is gepokt en gemazeld in het vak. Samen met zijn medewerkers geeft hij de zalen iedere keer een unieke look. “Wij nemen onze klanten alle zorg uit handen. Genieten is het enige wat het huwelijkspaar, familie en vrienden hoeven te doen!”, aldus Maykel. Naast zakenman is hij ook een sociaal bevlogen mens en daarom gunt hij Shamoun Salman graag een kans binnen zijn bedrijf.

  Lees meer
 • Omschakelen en opschakelen bij Eaton

  Jeroen Schuurhof (50) heeft de afgelopen jaren gewerkt op de technische helpdesk van verschillende bedrijven. In die functie stond hij klanten te woord met vragen op het gebied van internet, telefonie en andere hardware. Toch is Jeroen twee jaar geleden in de bijstand terecht gekomen en na verloop van tijd aangemeld bij SWB. Werkcoach arbeidsontwikkeling Charbel Lahdo heeft hem daar onder zijn hoede genomen.

  Lees meer
 • Zelfvertrouwen tanken bij Werkacademie & Pakketsortering

  Martin Platenkamp (29) is hoog opgeleid en enkele jaren geleden heeft hij op 26-jarige leeftijd vol goede moed de arbeidsmarkt betreden. Het blijkt echter moeilijk te zijn om in zijn vakgebied een baan te vinden. Het solliciteren verloopt stroef en dat knaagt aan zijn zelfvertrouwen. Uiteindelijk wordt Martin vanuit de gemeente in december 2017 bij SWB aangemeld. Inge de Haan, werkcoach arbeidsontwikkeling, heeft hem vanaf dat moment begeleid.

  Lees meer
 • Van zebra’s verzorgen naar verdeelkasten monteren

  De loopbaan van Remco Grondhuis is door gezondheidsklachten anders gelopen dan voorzien. Noodgedwongen heeft hij een carrièreswitch gemaakt die goed is uitgepakt. Remco heeft namelijk als dierverzorger in de dierentuin gewerkt, maar inmiddels voert hij bij GE Odink & Koenderink montagewerkzaamheden uit aan VMS-verdeelkasten. Leidinggevende Joop Rouwhof is erg te spreken over Remco. “Hij heeft duidelijk affiniteit met techniek”, zegt hij, “daarnaast is Remco een erg vriendelijke en gemotiveerde medewerker.”

  Lees meer
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid bij TMZ

  Paul Krooshoop, Arthur Wiegman en Sake Meijer zijn gedetacheerd bij TriviumMeulenbeltZorg (TMZ). Bij deze zorginstelling keuren Paul en Sake allerlei elektrische apparaten, die op laagspanning werken. Hun collega Arthur voert er momenteel vooral legionellacontroles uit. Leidinggevende van het trio is Peter Scheffer, coördinator van de Technische Dienst van TMZ. Vanuit SWB verzorgt Edwin Heinink, werkcoach arbeidsontwikkeling, de begeleiding. Paul, Arthur en Sake genieten enorm van de vrijheid die ze krijgen bij het uitvoeren van hun werk. Ook het sociale aspect, de omgang met bewoners van TMZ, spreekt hen erg aan.

  Lees meer
 • Achter het stuur bij De Transporters

  Hans Oude Avenhuis is directeur-eigenaar van het Almelose koeriers- en transportbedrijf De Transporters. Hij wijst met zijn vinger naar een stip die langzaam over zijn beeldscherm beweegt. Op die monitor ziet hij precies waar chauffeurs zich bevinden en zo kan hij direct ingrijpen en routes wijzigen indien dat nodig is. “Jos is net Hardenberg voorbij gereden”, zegt hij, “met een half uurtje zal hij wel terug zijn.” Hans heeft het over koerier Jos Keizer die vooral kleine vrachten vervoert in de bestelwagen en uitstekend presteert binnen dit bijzondere bedrijf.

  Lees meer
 • Bij Zwienenberg valt alles voor Rostom op zijn plaats

  Rostom Zakar werkt als monteur bij Zwienenberg Installatietechniek in Hengelo. Hij is bij een mooi familiebedrijf terecht gekomen waar de lijnen kort zijn en waar aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Rostom vindt zowel in zijn leven als in zijn werk veiligheid en orde en netheid erg belangrijk. Die zaken heeft hij nu gevonden in Twente en bij zijn nieuwe werkgever, nadat hij vijf jaar geleden uit Syrië is gevlucht.

  Lees meer
 • Emine: “Ik hoop door te groeien in de schoonmaakbranche”

  Emine Kartal is in februari 2017 begonnen als schoonmaakster bij SWB Schoonmaakbedrijf. Aanvankelijk volgde ze een werkervaringstraject in een branche die volledig nieuw voor haar was. Ze heeft inmiddels vanaf juni een tijdelijk dienstverband bij SWB gekregen.
  “De schoonmaakwerkzaamheden gingen haar uitstekend af”, zegt haar toenmalige SWB werkcoach Robin Posthumus over die periode “vaktechnisch had ze alles vlug onder de knie. Ook haar werknemersvaardigheden hoefden we nauwelijks bij te schaven.”

  Lees meer
 • Niet meer voor het leven wegrennen

  Al enige tijd werkt Harvey Pearson (42) bij de afdeling PR & Communicatie van SWB. Hij heeft het op die plek erg naar zijn zin. Hij ondersteunt bij PR & Communicatie zijn collega Angela Swennenhuis. Harvey schrijft onder meer artikelen, fotografeert bij jubilea van medewerkers en ook zet hij informatie op het intranet en op de websites van SWB en Gildebor.

  Lees meer
 • Melanie heeft bij SWB geleerd voor zichzelf op te komen

  Melanie van Esch (28) werkt bij SWB in de kantine. De omgang met collega’s en bezoekers doet haar goed, want ze is weer onder de mensen. Eindelijk voert ze de regie over haar leven. Om die reden heeft Melanie besloten in september naar school te gaan. Ze gaat de opleiding Maatschappelijk Agogisch Werk volgen bij het ROC van Twente. Melanie verbreedt langzaam haar horizon, want haar wereld was de afgelopen jaren erg klein geworden.

  Lees meer
 • “Een harde werkster met een enorm hoge gunfactor”

  Amy Uuldriks (19) werkt nu ruim een half jaar als algemeen verkoopmedewerkster bij Ter Huurne Hollandmarkt in Buurse. Ze doet dat fulltime en is op doordeweekse dagen de jongste medewerker in deze bijzondere grenswinkel tussen Nederland en Duitsland. Het bedrijf,  een mozaïek van kleine winkels en afdelingen, onderscheidt zich met een speciaal assortiment aan levensmiddelen en producten met scherpe prijzen. Ter Huurne lukt dat  onder meer door gebruik te maken van verschillen in wetgeving tussen beide landen.

  Lees meer
 • Vortex geeft de instapafdeling een extra dimensie

  Het bedrijf Tactrics bestaat uit John Kuipers & Hans Beeftink. De twee vrienden hadden al eerder samengewerkt als architect en projectontwikkelaar en vonden elkaar een paar jaar geleden terug in het ontwerpen en ontwikkelen van games. Hans is de creatieveling van het stel en John neemt voornamelijk de bedrijfsmatige werkzaamheden voor zijn rekening. Ze vullen elkaar prima aan! Hun eerste spel Vortex is daar het overtuigende bewijs van.

  Lees meer
 • Freddie Grandadam draagt bij Morssinkhof Groep zijn steentje bij!

  Morssinkhof Groep is een beton fabrikant en al heel wat jaren vertrouwd met het produceren van beton voor Grond, Weg en Waterbouw (GWW sector). Daarnaast maken ze een reeks aan andere producten zoals rioleringsbuizen, straatstenen, trottoirbanden en tegels. Freddie Grandadam is één van de tweeëntwintig medewerkers die bij Morssinkhof aan de Platinastraat in Hengelo werkt.

  Lees meer
 • Renate heeft het prima naar haar zin bij Frederique’s Choice

  Christiaan Eichelsheim werkt op de marketingafdeling van Frederique’s Choice en is erg tevreden over de samenwerking  met SWB. “Ons bedrijf is behoorlijk gegroeid de laatste jaren en het is  structureel drukker geworden. Frederique’s Choice is niet alleen steeds meer een begrip in Nederland maar ook daarbuiten. Daarnaast hebben we enkele webshops overgenomen, waaronder Florient Express. Dit was ooit de eerste webshop voor bloemen. Momenteel hebben we medewerkers van SWB bij ons aan het werk en daar zijn we heel enthousiast over.”, aldus Christiaan.

  Lees meer
 • Miranda neemt collega’s AZC werk uit handen

  Miranda Oude Veldhuis is sinds augustus 2015 gedetacheerd bij het Asielzoekerscentrum (AZC) in Azelo. De organisatie is gehuisvest in de prachtige historische panden die vroeger dienst deden als internaat. Nadat het AZC Azelo in 2012 haar deuren sloot werden deze in december 2014 weer heropend in verband met de toenemende instroom van vluchtelingen. Het beschikt nu over een opvangcapaciteit voor 375 vluchtelingen die  met een team van 25 professionals worden begeleid en ondersteund.  Als administratieve ‘duizendpoot’  verricht Miranda hier allerlei werkzaamheden.  Het is haar taak om haar collega’s te ontzorgen door hen werk uit handen te nemen. “Ik krijg er steeds meer werk bij, en dat vind ik leuk!”, geeft Miranda aan.  De collega’s weten me inmiddels allemaal te vinden. Het zijn vaak de werkzaamheden waar ze zelf door drukte niet aan toe komen.”

  Lees meer
 • Fleuregio ligt er netjes bij dankzij Marinus

  Fleuregio, gevestigd aan de Zirkoonstraat in Hengelo, is een groothandelscentrum voor de bloemenhandel. Op 20.000 vierkante meter wordt in de hal door groothandelsbedrijven een totaalpakket aan producten aangeboden.  Van snijbloemen, tot en met de nieuwste trends op het gebied van decoratie en accessoires. Het centrum heeft tevens de beschikking over een overdekte parkeerplaats. Om klanten zo plezier en effectief mogelijk van dienst te kunnen zijn is het van belang dat alles overzichtelijk, schoon en opgeruimd is. Een intensieve en dankbare taak die sinds december vorig jaar voor een groot deel bij Marinus Venema ligt.

  Lees meer
 • Ursula pakt haar werkzaamheden heel zelfstandig op bij De Bakery

  Ursula Oostrik heeft een SW-indicatie en is sinds december 2015 gedetacheerd bij Appèl. Appèl is de bedrijfscateraar die De Bakery in het Saxion runt. Ze doet dit volgens het bakkerijconcept van Bakkerij van Maanen waar vers en ambachtelijk brood ter plekke wordt gebakken. Ursula werkt vanaf het begin naar volle tevredenheid in De Bakery. Ze is een harde werkster en houdt van haar werk.

  Lees meer
 • Project Pauw gaf Simon Jansma weer een kans

  Een werkervaringstraject via PAUW: dat leek Simon Jansma wel wat toen hij vorig jaar werd benaderd met de vraag om hier aan deel te nemen. Sinds hij in 2013 een SW-indicatie kreeg, stond hij op de wachtlijst. Hij wilde maar wat graag aan het werk en dit was voor hem de gelegenheid om een stap in de goede richting te nemen. Een kans op een baan!

  Lees meer
 • Stichting Oostwerk is erg blij met Herman

  Herman Wienk (45) werkt alweer bijna vier jaar met veel plezier bij Stichting Oostwerk als assistent boekhouder. Stichting Oostwerk is een administratiekantoor dat administratieve diensten voor bedrijven verzorgt. Het is een sociale onderneming die haar dienstverlening koppelt aan het bieden van leer-werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Lees meer
 • Wat Rene altijd wilde, is werkelijkheid geworden.

  René Knoop (36) is op 1 september 2015 aan zijn betaalde BBL opleiding (niveau 3) begonnen bij Het Borsthuis in Hengelo. Het Borsthuis is een verpleegtehuis van TMZ (TriviumMeubelbeltZorg) dat ouderen en chronisch zieken de zorg biedt die zij verdienen. BBL is de afkorting voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Het is een beroepsopleiding in de vorm van werkend leren. Dit houdt in dat René een aantal dagen per week bij Het Borsthuis werkt en éen dag in de week naar school gaat, in zijn geval het ROC in Almelo. Praktijk en theorie vullen elkaar op deze manier prima aan en vormen samen een beroepsopleiding.

  Lees meer
 • Noaber Bouw – Veelzijdig, creatief, sociaal en vakmanschap

  Toen bijna 2 jaar geleden Noaber Bouw de werkzaamheden van SWB Bouw overnam, werd een groot deel van de toenmalige medewerkers van SWB naar het nieuwe bedrijf gedetacheerd. SWB heeft de overtuiging dat het ontwikkelen van mensen het beste kan worden vormgegeven in een reële werkomgeving bij een reguliere werkgever. Het besluit om de bouwactiviteiten te verzelfstandigen paste hier goed bij. Noaber Bouw staat voor veelzijdig, creatief, sociaal en vakmanschap. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen loopt als rode draad door de bedrijfsvoering van Noaber Bouw heen.

   

  Lees meer
 • Denis Hyacinth – Enthousiast aan het werk bij PMA Schilders

  Denis Hyacinth werkt sinds mei 2015 bij PMA Schilders, een jong en modern schildersbedrijf uit Vriezenveen. Denis heeft de eerste technieken van het schildersvak geleerd in zijn geboorteland Grenada, een land in het Caribisch gebied. Denis leerde op Grenada een Nederlandse vrouw kennen en verhuisde in 1999 naar Nederland. Eenmaal hier was stilzitten uiteraard geen optie.

  Lees meer
 • Leon heeft zijn draai gevonden bij ToysXL

  Leon Zijlstra heeft sinds 8 juli 2014 een werkervaringsplek bij Toys XL vestiging Enschede. In korte tijd heeft hij in deze grote speelgoedwinkel zijn draai gevonden. Ook met zijn collega’s kan hij het prima vinden. Zijn hobby’s zijn het spelen van computergames met zijn vrienden, vooral voetbal- en racegames en als grote fan van FC Twente, kijkt hij elke wedstrijd. Zijn hobby’s passen dus goed bij zijn werk.

  Lees meer
 • Patrick heeft een volwaardige baan bij Aveleijn

  In de keuken van Aveleijn in Borne werkt Patrick Spalink ruim 4,5 jaar met veel plezier. Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en mensen die door omstandigheden moeite hebben zich in de maatschappij staande te houden. De cliënten worden ondersteund op het gebied van wonen, zorg, financiën en op sociaal gebied. Door omstandigheden woonde Patrick in de Wevershof, een locatie van Aveleijn. Daar is het contact ontstaan met Robert Hubert, de kok van Aveleijn Borne.

  Lees meer
 • Kevin zit helemaal op zijn plek bij OMR

  Kevin Oude Lenferink is sinds 2014 gedetacheerd bij Overijsselse Motoren Revisie (OMR) in Hengelo. Kevin kwam 5 jaar geleden bij SWB, waar hij eerst op de inpakafdeling heeft gewerkt. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kan en hij gaf bij zijn werkcoach aan dat hij heel graag iets in de techniek wilde gaan doen. Dit resulteerde al snel in een werk-leerplek bij de materieeldienst van SWB en later in zijn huidige detachering.

  Lees meer
 • Jeffrey Wolf werkt naar volle tevredenheid bij Gemeente Hengelo

  Jeffrey Wolf (29) werkt sinds 2012 naar volle tevredenheid als leerling stratenmaker bij de gemeente Hengelo. Samen met zijn collega’s legt hij straten, stoepen en pleinen aan. We lopen, fietsen of rijden er dagelijks over heen, maar we denken er zelden over na. Er komt namelijk meer bij kijken dan de meeste mensen denken. Een stratenmaker dient kennis te hebben van verschillende ondergronden en moet weten met welke soort steen welk verband moet worden gelegd.

  Lees meer
 • Catering gemeente Hof van Twente in goede handen

  In het bedrijfsrestaurant van de Gemeente Hof van Twente vinden we Frederieke, Monique en Ellen. Deze drie enthousiaste dames werken hier als cateringmedewerksters en houden samen het bedrijfsrestaurant draaiende. Ze doen het met mekaar en het plezier straalt er van af. SWB medewerksters Frederieke en Monique werken op basis van detachering. Met hun vriendelijke instelling en wil om te werken zitten ze helemaal op hun plek bij deze werkgever. Ze hebben het duidelijk naar hun zin. De dagelijkse begeleiding ligt in handen van Ellen van den Hooven.

  Lees meer
 • Grootgroener en Heimen een perfecte match

  In 2011 is Heimen Polinder gestart bij Grootgroener, onderhoudspecialist voor gazons en parken, in Almelo. Heimen is begonnen als stagiar, maar heeft zicht ondertussen opgewerkt tot allround maaier en heeft inmiddels ook zijn VCA keurmeesterschap behaald en een spuitlicentie. André Trip, eigenaar van Grootgroener: “Als je SW-medewerkers een kans geeft, bloeien ze helemaal op!”

  Lees meer
 • Al jarenlange succesvolle samenwerking SWB en BTL

  Groenvoorziener BTL en SWB werken al jaren samen. Voor met name het groenonderhoud detacheert SWB op dit moment twaalf mensen bij BTL. Deze medewerkers zijn ontzettend loyaal, leergierig en enthousiast. Het maatschappelijk aspect staat bij BTL hoog in het vaandel; de menselijke betrokkenheid is erg belangrijk. Bij BTL begeleiden twee gespecialiseerde medewerkers mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Lees meer
 • Mike straalt plezier uit in zijn werk bij Twence

  Sinds juni 2014 werkt Mike Nalecz bij Twence in Hengelo. Zijn werkzaamheden zijn onder andere het digitaliseren van installatieonderdelen, technische documentatie en daarnaast nog allerlei andere werkzaamheden.

  Lees meer
 • Wiecher Leemhuis, gepassioneerde medewerker bij Drost Letselschade

  Wiecher Leemhuis werkt met veel plezier bij Drost Letselschade als administratieve kracht. Hij ondersteunt de medewerkers bij allerlei administratieve taken en houdt zich bezig met het schrijven van teksten voor de website. Vanwege zijn SW-indicatie is hij via de SWB onder begeleiding in dienst bij Drost Letselschade.

  Lees meer
 • Jan Mengerink; taxichauffeur bij De Groene Taxi

  Jan Mengerink werkt al enige tijd met zeer veel plezier bij De Groene Taxi in Almelo. Voordat Jan taxichauffeur werd, heeft hij onder andere gewerkt als vrachtwagenchauffeur, metselaar, productiemedewerker en in de schoonmaak. Zijn gezondheid liet hem echter vaak in de steek en daardoor was hij ook vaak afwezig. Nu gaat het beter en toen hij bij SWB liet zien dat hij echt gemotiveerd was, kon hij zijn taxiopleiding volgen. Daar lag zijn interesse en dat bleek een schot in de roos. Na het behalen van zijn taxipas wilde hij graag aan de slag.

  Lees meer
 • Productie van Conex wordt volledig door SWB uitgevoerd

  De productie van de lasdoppen en lasklemmen wordt volledig door mensen van SWB uitgevoerd. Het complete traject, vanaf de ontvangst van de goederen tot en met de verzending wordt door SWB medewerkers uitgevoerd. Conex is gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw van SWB. Wanneer de samenwerking met SWB is begonnen, weet Henk Vriesema directeur van Conex niet exact meer. “Het zal ongeveer in 1998 geweest zijn”, vertelt hij. “Voor onze samenwerking met SWB werkten we vooral met thuiswerkers. Op een gegeven moment ontstond de vraag of we ook niet konden gaan produceren via de sociale werkplaats. Toen is het contact ontstaan met SWB”.

  Lees meer
 • SWB samenwerking met Randstad en Twente Milieu succesvol

  SWB heeft al enige jaren goed contact met Twente Milieu. Regelmatig worden er mensen met afstand tot de arbeidsmarkt door Twente Milieu ingezet. Op dit moment werken er vanuit SWB mensen op de administratie en op het milieupark. De samenwerking Randstad, Twente Milieu en SWB is vooral van Toepassing op vacatures van beladers van de vuilophaaldienst van Twente Milieu.

  Lees meer
 • Marchienus is trots op zijn baan bij IKEA

  Sinds november 2013 werkt Marchienus Kuipers op de afdeling Koken en Eten bij IKEA. Toen Marchienus de vacature zag, dacht hij in eerste instantie aan een baan in de kantine van het bedrijf. het bleek echter te gaan om het verrichten van hand- en spandiensten op de afdeling waar alle artikelen voor koken en eten te vinden zijn. Een begrijpelijke vergissing.

  Lees meer
 • Yolanda Veneziano had meteen een klik met Twentewood

  Twentewood is een groeiend bedrijf gevestigd in Haaksbergen. In 2008 is het bedrijf vanaf de keukentafel in Haaksbergen gestart. In 2010 vestigde het bedrijf zich in Boekelo, maar vanwege de snelle groei werd ook daar de locatie te klein. Sinds dit jaar is het bedrijf weer gevestigd in Haaksbergen. De groei had ook tot gevolg dat er behoefte was aan personeel. SWB is hierin een belangrijke partner en geeft invulling aan de vacatures van Twentewood.

   

  Lees meer
 • Chantal Theising: “Alles netjes achterlaten, geeft veel voldoening”

  Chantal is een werkende moeder met twee kinderen. Een balans tussen werk en privé vindt ze erg belangrijk. Op dit moment is Chantal via SWB gedetacheerd bij Schoonmaakbedrijf Adrie Reerink. Met een lieve schoonmoeder die op haar zoon van 4 en dochter van 2 past, weet ze werk en privé goed te combineren en voelt ze zich erg op haar plek.

  Lees meer
 • Marcel en Rudie vormen een dreamteam bij De Slagen Pakaging.

  Marcel Horst heeft het enorm naar zijn zin bij De Slagen Pakcaging en dat straalt hij ook uit. Samen met zijn collega Rudie Bolscher verzorgt hij alle werkzaamheden op de locatie in Enter. Het is een team dat erg goed kan samenwerken en ze vullen elkaar enorm goed aan. Bij De Slagen Packagin in Enter worden pallets geassembleerd. het Finse moederbedrijf Savopak levert de halffabrikaten en in Enter maken Rudie en Marcel er stevige pallets van.

   

  Lees meer
 • Maikel Busscher: “Voor mij is dit een droom die werkelijkheid is geworden”

  Maikel heeft zijn plek helemaal gevonden. Met een positieve instelling, de wil om te werken en vanwege zijn kwaliteiten, zit Maikel Busscher helemaal op zijn plek bij de Batterijspecialist in Hengelo. Maikel is gedetacheerd als allround medewerker en als enige binnen het bedrijf in het bezit van het certificaat ‘loodvrij tin solderen’. Maikel is een waardevolle schakel geworden bij de Batterijspecialist. Vooral door de inzet en de ambitie van Maikel zelf, hulp van SWB en zijn werkcoach, heeft hij nu een baan waarvan hij als kind al droomde.

  Lees meer
 • Ineke Tuller: “Later begint vandaag!”

  Ineke Tuller werkt nu ruim een jaar bij het Stedelijk Lyceum als ambtelijk secretaris. Ze is positief en vol lof over haar werkgever. “Ik voel me hier zo thuis en ik vind zoveel uitdaging. Ik werk op niveau en er wordt wat van mij verwacht. Ook krijg ik het vertrouwen dat ik het kan en merk nu pa hoeveel voldoening het geeft als je die waardering krijg”t”. “Later begint vandaag”, is de slogan van het Stedelijk Lyceum, maar ik heb hem op mijn deur geplakt. Ik weet ook zeker dat dit mijn toekomst is, zegt Ineke vol vertrouwen.

  Lees meer

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Bert Veneberg: trots in de taxi

  15-01-2019

  Voor Bert Veneberg is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij zit weer achter het stuur van een taxi. Lees zijn verhaal in het kader van ‘SWB 50 jaar sociaal ondernemend’.

  Lees meer
 • Hensley Alberto: vrolijke ‘Superman’

  08-01-2019

  SWB 50 jaar sociaal ondernemend! Vijftig trotse medewerkers vertellen in dit jubileumjaar daarom hun persoonlijke verhalen. Deze week is het […]

  Lees meer
 • Taalcoach Corry: “Vertrouwen geven, geduld hebben én ook plezier maken”

  03-01-2019

  Taalcoach Corry over haar werk met vluchtelingen in het Open Leerhuis Twee maal in de week schuiven in het Open […]

  Lees meer
Alles bekijken