Werkgevers

SWB  adviseert en ondersteunt u bij personeelsvragen of uitbesteden van werk. Wij werken praktisch  en maken heldere afspraken.  We nemen de werkgever veel administratieve rompslomp uit handen en zorgen voor de begeleiding. SWB werkt aan langdurige relaties met het bedrijfsleven. Wij begrijpen ten volle dat de voortgang en continuiteit in uw bedrijf uw primaire zorg is.

Klik hier voor een paar mooie praktijkvoorbeelden

Foto links: Frank van de Raadt van De Slagen Packaging met Marcel Horst en Rudie Boslcher.

Zoekt u personeel?

Bent u op zoek naar een vaste of tijdelijke kracht? Fulltime of parttime? Voor geschoold of ongeschoold werk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Een kwaliteit van SWB is dat wij onze te bemiddelen personen zeer goed kennen. Dit komt omdat wij mensen vanaf de start van hun traject zo snel mogelijk op een leer-werk-plek plaatsen. Op deze manier kunnen wij snel een inschatting maken van hun competenties, kwaliteiten en mogelijkheden. Mocht het nodig zijn dan kan extra training en/of opleiding worden ingezet.

SWB participeert in het Werkplein Midden Twente.

 

Begeleid Werken

U kunt iemand in tijdelijke of vaste dienst nemen via ‘begeleid werken’. Bij begeleid werken komt de medewerker bij u in dienst met een vaste of tijdelijke arbeidsovereenkomst. SWB weet precies welke kandidaten ze in huis heeft en levert iemand die past bij uw bedrijf. Bij begeleid werken ontvangt u loonkostensubsidie. Deze hangt af van de productieviteit van de werknemer. U hoeft bij ziekte geen loon door te betalen. De werknemer beschikt over een blijvende no-riskpolis. Dit houdt in dat in geval van ziekte de kosten worden vergoed.

Onze werkcoaches begeleiden zowel de werknemer als de werkgever.

 

Detacheren

Bij detacheren blijft de medewerker in dienst van SWB en gaat bij werkgever aan de slag. De werkgever loopt geen risico’s en heeft geen administratieve rompslomp. SWB weet precies welke kandidaten ze in huis heeft en levert iemand die perfect past binnen het bedrijf. De werkgever betaalt een inleenvergoeding of een vaste prijs voor de geleverde productie. De prijs is afgestemd op de productiviteit van de werknemer, waarbij sprake is van individueel maatwerk. Wij berekenen geen commerciële tarieven en bemiddelingskosten.

Met detacheringen kunt u pieken in het werk ondervangen. Onze werkcoaches begeleiden zowel werkgever als werknemer.

 

Regulier

Het vinden van nieuwe medewerkers is een tijdrovende en vaak een dure aangelegenheid. Mogelijk is één van de mensen die wij in bemiddeling hebben, voor u de perfecte nieuwe medewerker. Ons doel is om alle werkzoekenden te begeleiden naar regulier werk. Soms kan dat niet meteen, maar vaak ook wel.

Als toekomstige werkgever van een cliënt van SWB, kunnen wij u een aantal aantrekkelijke voordelen en zekerheden bieden:

 • geen wervingskosten, onze bemiddeling is gratis
 • bijkomende administratie voor onze rekening
 • mogelijkheid tot proefplaatsing
 • persoonlijke begeleiding op de werkplek
 • mogelijkheden voor loonkostensubsidie
 • voor een groot gedeelte van onze doelgroep heeft u geen risico bij ziekte

 

Werk-leer-plek

Werkend leren maakt het makkelijker om een baan te vinden en te behouden. Daarom stimuleren wij de combinatie werken en leren. SWB is een erkend werk-leer-bedrijf.

Wij zijn daarom regelmatig op zoek naar geschikte werkleerbanen en stageplekken voor onze werkzoekenden bij bedrijven in de regio.

Voor de medewerkers een mooie gelegenheid om werkervaring op te doen. Voor u een ideale mogelijkheid om voordelig en vrijblijvend kennis te maken met onze medewerkers

Participatiewet

In de Participatiewet voegt het kabinet de Wet Werk en Bijstand, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong samen. Voor mensen die nu al met een Wsw-indicatie werkzaam zijn in de Sw-sector verandert er als gevolg van de nieuwe wet niets. De participatiewet is gebaseerd op het principe dat mensen kunnen en moeten worden ondersteund op basis van wat men (nog) wel kan. En dus niet meer op basis van wat men niet (meer) kan.

Het gaat daarbij dus altijd om het ontwikkelen van mensen naar een niveau dat voor hen bereikbaar en dus passend is. Dat maakt hen tot wij wij, als SWB een “waardevolle medewerker” noemen.

Neem contact met mij op

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Bowlen op de Special Olympics

  06-12-2018

  Strikes en spares! Daar draait het om voor Wim Rens, Pascal Albers en Jesper Koops tijdens de Special Olympics World […]

  Lees meer
 • Robert Monninkhoff wordt nieuwe algemeen directeur SWB Midden Twente

  20-11-2018

  Robert Monninkhoff wordt per 1 december de nieuwe algemeen directeur van SWB Midden Twente. Hij volgt Jeroen van der Geest […]

  Lees meer
 • Ondernemers bedankt!

  16-11-2018

  Vandaag is het de landelijke Dag van de Ondernemer. Een dag om ondernemers te bedanken, want ze creëren immers groei, […]

  Lees meer
Alles bekijken