Samenwerking BTKzorg en SWB werp vruchten af

De samenwerkingsovereenkomst die BTKzorg is aangegaan met SWB werpt zijn vruchten af. Amper een half jaar nadat beide partijen elkaar vonden, zijn drie medewerkers van het Sociaal Werk-leer Bedrijf in de gemeenten Hengelo, Borne en de Hof van Twente bij BTKzorg aan de slag gegaan na een intensief opleidings- en begeleidingstraject. De drie SWB’ers werken bij BTK in de huishoudelijke zorg en werken geheel zelfstandig.

Win-win situatie

“Een heel mooi resultaat in een relatief kort tijdsbestek”, zegt een tevreden Gustaaf Boerjan, directeur werk-leerbedrijf van SWB, “daarom hebben we de handen in elkaar geslagen. Mensen vanuit het werk-leerbedrijf in de dagelijkse praktijk aan de slag te laten gaan. Dit biedt ook perspectief voor de nabije toekomst.” Directeur Margriet Wolfkamp van BTKzorg onderstreept de woorden van Boerjan. “Hier zijn we erg blij mee. Dit is een bewijs dat we voor elkaar van betekenis kunnen zijn.” Zowel Boerjan als Wolfkamp benadrukken het sociaal-maatschappelijk belang van de samenwerking. “De participatiewet vraagt ook van ons dat wij samen gaan werken in het sociale domein. Wij kijken al volop naar de mogelijkheden, ook in de andere gemeenten. Wij nemen hierin graag onze verantwoordelijkheid. Bovendien is het voor alle betrokkenen een win-winsituatie. We vinden het erg leuk om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren om mensen een volwaardige plek in het arbeidsproces te kunnen geven.”

De werklocaties voor de SWB’ers kunnen in de hele regio Twente zijn, maar bij voorkeur in de gemeenten die deelnemen aan deze gemeenschappelijke regeling: Hengelo, Borne en de Hof van Twente. De samenwerking geldt voorlopig voor de duur van één jaar. Maar zowel BTKzorg als SWB hebben de intentie om ook daarna door te gaan. “Uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen in de zorg”, houdt Margriet Wolfkamp een slag om de arm. “Maar zolang de kwaliteit die BTKzorg biedt gewaarborgd blijft, is er perspectief.”

Over SWB

SWB is het sociale werk-leerbedrijf van de gemeenten Hengelo, Borne en de Hof van Twente. SWB ontwikkelt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt tot waardevolle werknemers.

Over BTKzorg

BTKzorg is een dynamische organisatie met groot enthousiasme en veel ambitie. Ze kent drie disciplines: verpleging & verzorging, kraamzorg en huishoudelijke zorg. Thuiszorg wordt geleverd in geheel Twente en kraamzorg in Overijssel, Gelderland en Drenthe. Zorg zoals u dat vraagt. Dat is het uitgangspunt van BTKzorg. De kracht van BTKzorg is: Zorg vanuit het hart. Dit zegt alles over de kwaliteit en betrokkenheid van onze zorgverleners bij de cliënt.

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Bowlen op de Special Olympics

  06-12-2018

  Strikes en spares! Daar draait het om voor Wim Rens, Pascal Albers en Jesper Koops tijdens de Special Olympics World […]

  Lees meer
 • Robert Monninkhoff wordt nieuwe algemeen directeur SWB Midden Twente

  20-11-2018

  Robert Monninkhoff wordt per 1 december de nieuwe algemeen directeur van SWB Midden Twente. Hij volgt Jeroen van der Geest […]

  Lees meer
 • Ondernemers bedankt!

  16-11-2018

  Vandaag is het de landelijke Dag van de Ondernemer. Een dag om ondernemers te bedanken, want ze creëren immers groei, […]

  Lees meer
Alles bekijken