Hensley Alberto: vrolijke ‘Superman’

SWB 50 jaar sociaal ondernemend! Vijftig trotse medewerkers vertellen in dit jubileumjaar daarom hun persoonlijke verhalen. Deze week is het woord aan Hensley Alberto:

Wie in het magazijn van Eaton Industries op zoek is naar Hensley Alberto (41) gaat het beste gewoon op het geluid af. De goedlachse Arubaan houdt van het speelse gesprek. Niet alleen zijn inzet is groot, ook zijn sociale vaardigheid.
‘Superman’ werd hij op Aruba genoemd. En dat niet zonder reden. Een ernstig motorongeluk op Aruba zette zijn leven op de kop.

Wekenlang zag hij niets meer, zijn linkerbeen moest tot boven de knie geamputeerd. Hij kreeg een prothese en moest weer leren lopen. Aan zijn linkerarm ontbreekt de elleboog: “Ik ben blij dat ik mijn hand nog heb.” Aan zijn rechterhand werden eerder vier vingers teruggezet.
Hensley kwam in december 2010 naar Nederland. Vanuit het zonnige Aruba kwam hij in de sneeuw terecht. “En glád dat het was”, vertelt hij.
Het was even wennen, maar klagen hoor je hem niet.

“SWB & Eaton zijn top!”

Hensley is een geboren optimist. Hij werd medewerker van SWB en volgde een werk-leertraject bij SWB Bouw (nu Noaber Bouw) in Borne.
Inmiddels werkt hij in het magazijn bij Eaton Industries Hengelo, gedetacheerd via SWB, en bedient er een truckje. “Mijn hele leven lag in de kreukels. Maar nu ben ik hier. Ik ben er trots op dat mijn leven zo veranderd is, dat ik een mooie baan heb en leuke collega’s. SWB en Eaton Industries? Die zijn top!”

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Bert Veneberg: trots in de taxi

  15-01-2019

  Voor Bert Veneberg is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij zit weer achter het stuur van een taxi. Lees zijn verhaal in het kader van ‘SWB 50 jaar sociaal ondernemend’.

  Lees meer
 • Hensley Alberto: vrolijke ‘Superman’

  08-01-2019

  SWB 50 jaar sociaal ondernemend! Vijftig trotse medewerkers vertellen in dit jubileumjaar daarom hun persoonlijke verhalen. Deze week is het […]

  Lees meer
 • Taalcoach Corry: “Vertrouwen geven, geduld hebben én ook plezier maken”

  03-01-2019

  Taalcoach Corry over haar werk met vluchtelingen in het Open Leerhuis Twee maal in de week schuiven in het Open […]

  Lees meer
Alles bekijken