MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) – ook wel duurzaam ondernemen genoemd -betekent: functioneren als een onderneming, maar met een maatschappelijk doel. Een maatschappelijk verantwoord bedrijf heeft oog voor milieu, mens en maatschappij. Vooral ‘de mens’ speelt bij SWB een grote rol. Die mensgedachte wordt uitgedragen naar het omringende bedrijfsleven, met de vraag om mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Uit morele overtuigingen én omdat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een goede meerwaarde kunnen bieden in het bedrijf.

SWB ontwikkelt mensen

SWB ontwikkelt mensen met minder kans op gewoon werk tot waardevolle medewerkers. Dat kan financieel voordelig zijn en u onderneemt maatschappelijk verantwoord met behoud van kwaliteit. Wij regelen het samen met u.

SWB positioneert zich als zelfstandige ketenpartner van de Midden Twentse gemeenten en richt zich zowel op arbeidsontwikkeling voor de brede doelgroep van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt als ook het realiseren van voldoende beschutte arbeidsplaatsen voor mensen die daarop aangewezen zijn. SWB zoekt actief naar samenwerking in de regio Twente, waaronder de collega SW organisaties.

 

Samenwerking met SWB

Kenmerk van maatschappelijk verantwoord ondernemen is dat de organisatie niet alleen gefocust is op financiële aspecten, maar ook oog en oor heeft voor alle sociale en onderwerpen die de organisatie aangaat. Mooi voorbeeld is de samenwerking van SWB en Conex. Door de samenwerking met SWB zijn is dit bedrijf zeer flexibel. Henk Vriesema van Conex durft zelfs te stellen dat ze dankzij die flexibiliteit goed de crisis zijn doorgekomen. “SWB is hierin een zeer waardevolle partner. Ongeveer 6 mensen van SWB werken continu voor Conex, maar tijdens piekmomenten kunnen dat er zomaar 20 zijn. SWB regelt enorm veel”, aldus Henk.

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Vacature algemeen directeur SWB Midden Twente

  16-07-2018

  De nieuwe directeur is het boegbeeld van de organisatie en vertegenwoordigt deze in de markt en binnen het netwerk van stakeholders. Hij/zij […]

  Lees meer
 • Sociaal Jaarverslag 2017

  16-07-2018

  Terugblikkend kunnen we concluderen dat 2017 een enerverend en succesvol jaar is geweest voor SWB Midden Twente. Een jaar waar […]

  Lees meer
 • Directeur zwaait af: ‘Steun voor SWB betaalt zich nu uit’

  10-07-2018

  Tubantia: 10 juli 2018, Tekst: Martin Ruesink, Foto: Christian van der Meij | HENGELO – Jeroen van der Geest neemt […]

  Lees meer
Alles bekijken