Voor werkgevers

SWB adviseert en ondersteunt u bij personeelsvragen of uitbesteden van werk. Wij werken praktisch en maken heldere afspraken. We nemen de werkgever veel administratieve rompslomp uit handen en zorgen voor de begeleiding. SWB werkt aan langdurige relaties met het bedrijfsleven. Wij begrijpen ten volle dat de voortgang en continuiteit in uw bedrijf uw primaire zorg is.

Zoekt u personeel?

Bent u op zoek naar een vaste of tijdelijke kracht? Fulltime of parttime? Voor geschoold of ongeschoold werk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Een kwaliteit van SWB is dat wij onze te bemiddelen personen zeer goed kennen. Dit komt omdat wij mensen vanaf de start van hun traject zo snel mogelijk op een werk-leerplek plaatsen. Op deze manier kunnen wij snel een inschatting maken van hun competenties, kwaliteiten en mogelijkheden. Mocht het nodig zijn dan kan extra training en/of opleiding worden ingezet.

SWB participeert in het Werkplein Midden Twente.

Begeleid Werken
U kunt iemand in tijdelijke of vaste dienst nemen via ‘begeleid werken’. Bij begeleid werken komt de medewerker bij u in dienst met een vaste of tijdelijke arbeidsovereenkomst. SWB weet precies welke kandidaten ze in huis heeft en levert iemand die past bij uw bedrijf. Bij begeleid werken ontvangt u loonkostensubsidie. Deze hangt af van de productiviteit van de werknemer. U hoeft bij ziekte geen loon door te betalen. De werknemer beschikt over een blijvende no-riskpolis. Dit houdt in dat in geval van ziekte de kosten worden vergoed.

Onze werkcoaches begeleiden zowel de werknemer als de werkgever.

Detacheren
Bij detacheren blijft de medewerker in dienst van SWB en gaat bij werkgever aan de slag. De werkgever loopt geen risico’s en heeft geen administratieve rompslomp. SWB weet precies welke kandidaten ze in huis heeft en levert iemand die perfect past binnen het bedrijf. De werkgever betaalt een inleenvergoeding of een vaste prijs voor de geleverde productie. De prijs is afgestemd op de productiviteit van de werknemer, waarbij sprake is van individueel maatwerk. Wij berekenen geen commerciële tarieven en bemiddelingskosten.

Met detacheringen kunt u pieken in het werk ondervangen. Onze werkcoaches begeleiden zowel werkgever als werknemer.

Regulier
Het vinden van nieuwe medewerkers is een tijdrovende en vaak een dure aangelegenheid. Mogelijk is één van de mensen die wij in bemiddeling hebben, voor u de perfecte nieuwe medewerker. Ons doel is om alle werkzoekenden te begeleiden naar regulier werk. Soms kan dat niet meteen, maar vaak ook wel.

Als toekomstige werkgever van een cliënt van SWB, kunnen wij u een aantal aantrekkelijke voordelen en zekerheden bieden:

  • geen wervingskosten, onze bemiddeling is gratis
  • bijkomende administratie voor onze rekening
  • mogelijkheid tot proefplaatsing
  • persoonlijke begeleiding op de werkplek
  • mogelijkheden voor loonkostensubsidie
  • voor een groot gedeelte van onze doelgroep heeft u geen risico bij ziekte

Werk-leer-plek
Werkend leren maakt het makkelijker om een baan te vinden en te behouden. Daarom stimuleren wij de combinatie werken en leren. SWB is een erkend werk-leer-bedrijf. Wij zijn daarom regelmatig op zoek naar geschikte werkleerbanen en stageplekken voor onze werkzoekenden bij bedrijven in de regio. Voor de medewerkers een mooie gelegenheid om werkervaring op te doen. Voor u een ideale mogelijkheid om voordelig en vrijblijvend kennis te maken met onze medewerkers

Belangrijk Werk

(groeps)detachering

Bij veel bedrijven, van groot tot klein, heeft SWB met succes kandidaten geplaatst op verschillende niveaus. Redenen om kandidaten van SWB een werkplek te bieden zijn het sociale aspect, het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, kostenverlaging, de nieuwe participatiewet en niet te vergeten omdat we gemotiveerde en vakkundige medewerkers leveren.

Lees verder

Functiecreatie

Het uitgangspunt bij functiecreatie is het optimaliseren van werkprocessen. Dit betekent dat eenvoudige taken worden samengevoegd tot één of meer nieuwe functies. In praktisch alle bedrijven kan functiecreatie worden toegepast. De nieuw ontstane functie(s) zijn geschikt voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees verder

Kiezen voor SWB

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) – ook wel duurzaam ondernemen genoemd -betekent: functioneren als een onderneming, maar met een maatschappelijk doel. Een maatschappelijk verantwoord bedrijf heeft oog voor milieu, mens en maatschappij. Vooral ‘de mens’ speelt bij SWB een grote rol. Die mensgedachte wordt uitgedragen naar het omringende bedrijfsleven, met de vraag om mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Uit morele overtuigingen én omdat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een goede meerwaarde kunnen bieden in het bedrijf.

Lees verder
Belangrijke partners
Bekijk al onze partners
Asito
Carintreggeland
Werkplein
Postnl
Hof van twente
hengelo