23-10-2018 | Beckum Palace organiseert bruids- en verlovingsfeesten om nooit te vergeten! Door te variëren qua interieur, belichting en accessoires kan elke gewenste ambiance gecreëerd worden. In de grote zaal staan vandaag vele, ronde tafels in een gouden schijnsel opgesteld aan weerszijden van de glimmende dansvloer. Over de tafels zijn hagelwitte tafellakens gedrapeerd, waarop fraai servies en bestek pronkt. Beckum Palace is klaar om honderden gasten te verwelkomen. Eigenaar van van het partycentrum is horeca-ondernemer Maykel Mirza en hij is gepokt en gemazeld in het vak. Samen met zijn medewerkers geeft hij de zalen iedere keer een unieke look. “Wij nemen onze klanten alle zorg uit handen. Genieten is het enige wat het huwelijkspaar, familie en vrienden hoeven te doen!”, aldus Maykel. Naast zakenman is hij ook een sociaal bevlogen mens en daarom gunt hij Shamoun Salman graag een kans binnen zijn bedrijf.

Gevlucht uit oorlogsgebied

De Syriër is nu bijna drie jaar in Nederland, nadat hij samen met zijn familie is gevlucht uit het door oorlog geteisterde land. Shamoun is getrouwd en woont tegenwoordig met zijn vrouw en twee jonge zoons van tien en zes in Haaksbergen. Het komende jaar zal hij nog inburgeringslessen volgen waarbij hij ook oefent met de Nederlandse taal. Bij Beckum Palace werkt hij momenteel tien uur verdeeld over twee dagen.

Uiterste precisie

Shamoun legt, met hulp van Charbel en Maykel, in het Nederlands uit dat hij verschillende taken heeft, zoals het strijken van servetten en het dekken van tafels. Dat voorbereidende werk ligt hem goed omdat netheid en precisie daarbij van belang zijn en die twee eigenschappen heeft Shamoun van nature. Hij dekt de tafels, waaronder die van de bruid en bruidegom, dan ook met uiterste precisie. Shamoun geeft aan verheugd te zijn met zijn baan bij het partycentrum. “Ook de samenwerking met mijn collega’s verloopt prima”, zegt hij enthousiast.

Van boeken naar feesten

Charbel Lahdo, werkcoach arbeidsontwikkeling bij SWB legt uit dat Shamoun zich uitstekend ontwikkelt. “Shamoun is een vriendelijke, betrokken en betrouwbare werknemer die keurig werk aflevert”, zegt Charbel. Verder legt de werkcoach uit dat Shamoun na zijn aanmelding bij SWB kort heeft gewerkt op de Instapafdeling bij de hoofdvestiging in Hengelo. Daar leren medewerkers in eerste instantie arbeidsvaardigheden aan. “Omdat Shamoun in Syrië lange tijd in een boekenwinkel heeft gewerkt, gaf hij snel te kennen dat hij buiten de poorten van SWB aan de slag wilde”, zegt Charbel.

Innoveren is de kunst

Bij Beckum Palace is deze wens tijdens een werkervaringsplek in vervulling gegaan en Chamoun past prima in het team dat elk feest tot in de puntjes voorbereidt en verzorgt. “Uit heel Nederland krijgen wij hier stellen die zich gaan verloven of trouwen”, zegt Maykel, “en we ontvangen hier mensen uit alle culturen. Bovendien organiseren we naast trouw- en verlovingsfeesten ook andere party’s en verder verzorgen we catering op locatie.” Beckum Palace kan volgens de ondernemer vier ‘belevingen’ neerzetten. Deze inrichtingen dienen als uitgangspunt, want juist een unieke ambiance neerzetten is de kracht van het bedrijf. “We vernieuwen voortdurend en daarom krijgt onze kleine zaal momenteel een make-over”, zegt Maykel, “ook de keukenformule wordt voortdurend aangepast.”

‘Spieken’ in het Midden-Oosten

De ondernemer blijft op de hoogte van de laatste trends door goed te kijken naar het exclusieve segment binnen de partycentra in het Midden-Oosten. “Wij nemen de klant alle zorg uit handen en bieden een totaalpakket aan van weddingplanner, diner, muziekband tot video- en fotoreportage. Wij willen maar één ding: een klant die na afloop met een grijns van oor tot oor het pand verlaat. Ik hecht daarom erg aan medewerkers die meedenken en flexibel zijn.”

Toekomst in Twente
“Dat is misschien het enige waar Shamoun nog een kleine stap kan maken”, zegt Charbel, “hij zou nog iets kunnen winnen op flexibiliteit.” De werkcoach legt uit dat Maykel een perfectionist is die veel vraagt van zijn medewerkers. Hij waardeert zijn medewerkers, maar moet ook blind op ze kunnen varen. “Shamoun is echter opgegroeid in een andere cultuur en daarom is er tijdens de stage één keer miscommunicatie geweest over zijn beschikbaarheid op een werkdag.” Met zijn drieën hebben wij daarover gesproken en ook dit heeft Shamoun direct opgepikt, zodat zoiets niet weer gebeurt.”

Die efficiëntie!

De aanpassing aan zijn nieuwe thuisland gaat Shamoun dus erg goed af. Hij houdt van de vrijheid en geordendheid van Nederland. “Laatst had ik een afspraak bij de huisarts en daar moest ik een nummer trekken”, zegt Shamoun daarover, “daarna werd ik keurig opgehaald en begeleid door mijn behandelaar.” Shamoun kan niet uit over die efficiënte werkwijze, die hij prachtig vindt. “In het verkeer gaat het er ook al zo gereguleerd aan toe”, aldus een lachende Shamoun. Charbel Lahdo heeft daarom vertrouwen in de toekomst van zijn cliënt. Hij is ervan overtuigd dat Shamoun zijn weg gaat vinden in Twente. Charbel: “Mijn verwachting is dat hij vanwege zijn geslaagde stage een contract zal krijgen bij dit bijzondere bedrijf.”

(Op de foto staan v.l.n.r. Maykel Mirza, Shamoun Salman en Charbel Lahdo)

(Op de foto staan v.l.n.r. Maykel Mirza, Shamoun Salman en Charbel Lahdo)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *