Jeroen Schuurhof (50) heeft de afgelopen jaren gewerkt op de technische helpdesk van verschillende bedrijven. In die functie stond hij klanten te woord met vragen op het gebied van internet, telefonie en andere hardware. Toch is Jeroen twee jaar geleden in de bijstand terecht gekomen en na verloop van tijd aangemeld bij SWB. Werkcoach arbeidsontwikkeling Charbel Lahdo heeft hem daar onder zijn hoede genomen.

Inmiddels is Jeroen gedetacheerd bij Eaton waar hij montagewerkzaamheden uitvoert aan de installatiekast Xiria. Jeroen: “Het is fysiek werk dat ik met plezier uitvoer, want ik werk graag met mijn handen. Bij Eaton kom ik weer onder de mensen en bovendien ben ik uit de bijstand.” Jeroen is namelijk vanaf mei een half jaar gedetacheerd bij Eaton en daarmee is hij uit zijn uitkeringssituatie.

Schakelkast Xiria

De Xiria schakelkast waar Jeroen aan werkt, speelt een rol in het transport van energie vanaf de energieleverancier naar de wandcontactdoos in een woning. Tijdens dat transport vindt een omzetting van hoogspanning naar laagspanning plaats en de Xiria-schakelsystemen spelen een rol in dat proces. Het zijn milieuvriendelijke ringkabelstations in middenspanning-distributienetten.

“Deze schakelkasten zijn milieuvriendelijk, want ze zijn SF6-vrij”, zegt Jeroen “SF6 is een broeikasgas en één van mijn taken is het plaatsen van een sticker die aangeeft dat in de Xiria géén SF6 wordt gebruikt.” Jeroen geeft verder aan dat hij vooral montagewerkzaamheden uitvoert zoals het plaatsen van een afdekkap met kunststof ringen en transportbouten in conussen. Ook bevestigt hij aan deze schakelkasten de deuren.

Doorzetten bij Eaton

Teamleider Testing bij Eaton is Frank Post en hij is erg tevreden over de prestaties van Jeroen. “Hij heeft zijn draai gevonden op de afdeling. In de eerste weken kwam er af en toe rook uit zijn oren, omdat er erg veel op hem af kwam. Hij heeft echter doorgezet en dat is een compliment waard.” Frank legt uit dat er dagelijks zo’n twintig Xiria’s worden geproduceerd en dat betekent voor Jeroen het plaatsen van zestig deuren. “Daarbij zit, staat en loopt Jeroen voortdurend”, zegt Frank, “en omdat hij groot is qua bouw, was dat wel wennen voor hem.”

Charbel geeft aan dat  Jeroen na zijn aanmelding bij SWB het programma Bewegen Werkt heeft gevolgd, waarmee hij een blijvende verandering in zijn leefstijl heeft aangebracht. “Dat programma om de lichamelijke en geestelijke conditie van cliënten te verbeteren duurt drie maanden”, zegt Charbel, “en ik vind het knap dat Jeroen radicaal de knop heeft omgezet op dit vlak.” Charbel geeft verder aan dat Jeroen altijd open heeft gestaan voor adviezen op het gebied van persoonlijke- en vakinhoudelijke ontwikkeling. “Ook op een werkervaringsplek bij Tronex heeft hij eerder prima gefunctioneerd”, aldus Charbel.

Ontspannen met symfonische metal

Aan zijn hobby’s komt Jeroen gelukkig ook nog toe. In zijn vrije tijd maakt hij elektronische muziek en luistert hij graag naar symfonische metal. Verder fotografeert Jeroen graag treinen en ook modelspoorbouw heeft zijn interesse. “Vooral de wat oudere modellen van stoomlocomotieven vind ik prachtig”, zegt Jeroen.

Proactief

Frank geeft aan dat hij Jeroen heeft zien groeien in zijn werk. “Hij vraagt om hulp in plaats van onder druk fouten te maken.” Verder geeft hij aan dat Jeroen uitstekend meedenkt en anticipeert. “Als er een spoedinstallatie aankomt stelt hij zich daar vlug op in door zaken voor te bereiden en klaar te zetten en bij een storing kijkt hij rond of hij elders kan bijspringen. Hij is een erg prettige collega om mee samen te werken.”

v.l.n.r. Charbel, Jeroen en Frank

v.l.n.r. Charbel, Jeroen en Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *