Noaber Bouw haalt het beste uit de mensen

Tom Koster is blij dat hij in 2014 de stap heeft gezet om het bouwbedrijf van SWB over te nemen. Vijfentwintig SWB medewerkers gingen met hem mee en werden gedetacheerd bij zijn bedrijf Noaber Bouw. De detachering van deze medewerkers sluit prima aan bij de gedachte van SWB dat het ontwikkelen van mensen het beste plaatsvindt bij een reguliere werkgever. Het mes snijdt op deze wijze aan twee kanten. Medewerkers behouden hun werk in de bouwbranche of doen reële werkervaring op en de werkgever onderneemt maatschappelijk verantwoord.

We richten ons op een breed werkveld

Tom:  “De keus is goed geweest. De samenwerking tussen de vaste krachten en gedetacheerde medewerkers verloopt heel erg goed. Door onze diversiteit aan personeel en kennis kunnen we ons richten op een breed werkveld, namelijk bouw, onderhoud, houtbewerking en vakopleidingen. De veelzijdigheid blijkt ook uit het de nieuwe samenwerking die we sinds kort zijn aangegaan met kringloopbedrijf Het Goed. We bouwen voor hun de ingebrachte tweedehands meubels om tot meer heden ten daagse gewilde meubelen. Dit kunnen we doen omdat we de werkplekken, de kennis én de mensen hebben.”

We zien de mogelijkheden, niet de beperkingen

“Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het loopt als rode draad door ons bedrijf en houdt niet op met het toepassen van duurzame materialen. Het betekent voor ons ook een sociaal personeelsbeleid. Naast het streven naar winst houden we rekening met de menselijke aspecten. We willen onze medewerkers zo goed mogelijk laten functioneren en ontwikkelen. Noaber Bouw staat niet voor niets voor veelzijdig, creatief, sociaal en vakmanschap. We creëren werkplekken en ontwikkelen de mensen zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. We zien daarbij de mogelijkheden en niet de beperkingen. Het is gewoon mooi om iemand met verminderde kans op werk op te leiden tot een vakkracht. Gelukkig spreekt het de maatschappij ook steeds meer aan in deze tijd. Het plaatst je op een platform. We worden regelmatig gevraagd voor werkconferenties over sociaal ondernemerschap waar altijd veel bedrijven en werkgevers aanwezig zijn. Door met ons samen te werken helpen wij bedrijven bij het invullen van hun Social Return On Investment (SROI).

Samenwerking met SWB

“De samenwerking met SWB verloopt heel erg goed. Met de werkcoaches van SWB bijvoorbeeld heb ik een heel goed contact. We weten elkaar altijd de vinden. Doordat er sprake is van bekend terrein, wederzijdse interesse en vertrouwen, versterken we elkaar.”

 

(Tekst: Angela Swennenhuis, foto: Marloes Hemmelder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *