“Ik ben trots op onze samenwerking met SWB”

In gesprek met:
Arjan Rietman, hoofd inkoop bij Mic-O-Data

20 jaar ervaring en 15 man sterk
Mic-O-Data kunnen jullie kennen van onder meer hun toegangscontroles op ondergrondse afvalcontainers; die containers waarvan slechts een klein deel boven de grond zichtbaar is, meestal donkergrijs van kleur, in het straatbeeld. Arjan Rietman vertelt ons  over zijn geschiedenis bij Mic-O-Data en de jarenlange samenwerking met SWB. “Mic-O-Data bestaat sinds begin jaren 90 en ik werk er al ruim 20 jaar. De laatste zeven à acht jaar ben ik verantwoordelijk voor de inkoop, van hoofdzakelijk electronica en mechanica. Daarnaast besteed ik montagewerkzaamheden uit bij relaties zoals SWB. Ons bedrijf bestaat uit 15 vaste medewerkers en enkele inleenkrachten.”

SWB: een redelijk vast clubje
“We werken met een redelijk vast clubje aan mensen van SWB, zo’n vijf gemiddeld. In het verleden hebben we zelfs met een SWB-er structureel bij ons ‘in huis’ samengewerkt, wel zo’n 15 jaar. Het was Hendrik Hut en dat mag best gezegd worden! Het was erg prettig om met hem samen te werken. Hendrik is in dienst van SWB en heeft via detachering jaren bij ons gewerkt. Hij deed voor Modacq de complete assemblage van het Click ’n Go-systeem bij ons. Het type werk dat hij bij ons deed werd steeds minder, vandaar zijn uiteindelijke vertrek. Vorig jaar is hij gestopt en hij heeft van daaruit verder gesolliciteerd. Henrik werkt nu voor een transportbedrijf in Almelo. Wat SWB-ers zoal voor ons doen? Wij zorgen ervoor dat alle materialen en tekeningen aanwezig zijn en van daaruit gaan ze met onze producten aan de slag. Denk hierbij aan het bouwen van kleine besturingskasten, assemblage van kabels en sloten voor onze toegangscontroles.”

Kind aan huis bij SWB
“De communicatie tussen ons en SWB verloopt soepel. Ik heb zelf al ruim 15 jaar contact met SWB-ers die voor ons aan het werk zijn, eerst als werkvoorbereider en nu nog als inkoper. De communicatie over lopende opdrachten wordt tegenwoordig door een collega gedaan, hij is bijna ‘kind aan huis’ bij SWB.”

Goede prijzen en een goed gevoel
“Prijstechnisch hebben we gunstige afspraken met SWB, waardoor het voor ons als bedrijf ook op dat vlak een interessante samenwerking is. Daarnaast is de flexibiliteit van SWB enorm te prijzen! Ook geeft het een goed gevoel dat we er als bedrijf aan meewerken dat mensen met een bepaalde beperking ook mee kunnen doen in de maatschappij. Dat is ook iets waar ik zelf sterk in geloof.”

Samen aan tafel in Hengelo
“De samenwerking is al helemaal ingeburgerd bij ons. Dat het voor ons op loopafstand is, is ook ideaal. Je kan er zo even naartoe om wat dingen uit te leggen, samen aan tafel. Ik heb de samenwerking met SWB altijd als heel prettig ervaren. De mensen op de werkvloer zijn altijd heel erg open naar je.”

Belangrijk partner SWB
“Hopelijk kunnen we op dezelfde manier blijven samenwerken. Onlangs heb ik het beeldje als Belangrijk Partner van SWB in ontvangst mogen nemen, tijdens een leuke sushi-workshop. Ik had het beide nog niet eerder gehad, zowel het beeldje niet als de sushi. Het is me allebei goed bevallen.”, zegt Arjan opgewekt. “Het beeldje staat hier op de balie. Ik vind het een mooi gebaar voor de samenwerking die we hebben met de sociale werkplaats. Het is toch mooi, deze titel! De eerste in m’n carrière.”, zegt hij met een grote glimlach.

[foto: Marloes Hemmelder / tekst: Wendy ter Bekke]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *