BTL onderneemt met een menselijke maat

BTL is een gevestigde naam in de groensector en specialist in de buitenruimte. Het bedrijf werkt met ruim vierhonderd medewerkers en is met zeventien locaties vertegenwoordigd in heel Nederland. De samenwerking tussen BTL en SWB gaat al jaren terug en past perfect binnen de missie van BTL. BTL heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) namelijk hoog in haar vaandel staan. We spreken met Frank ten Dam over deze samenwerking. Frank is vestigingsmanager van de vestiging in Hengelo.

Geschikte vakkrachten

Frank: “In 2010 is onze samenwerking geformaliseerd in een Sociale Joint Venture. De gedachte daarbij was dat SWB sterk is in handenwerk en BTL veel mooie projecten heeft waar deze ingezet kunnen worden. We vullen elkaar dus prima aan.  Er zijn momenteel acht medewerkers van SWB bij ons gedetacheerd. Zij worden aangestuurd door een voorman, die in nauw contact staat met Tori Qureishi van SWB Groentuin. Gelukkig valt het personeelsverloop wel mee. De kunst is namelijk om geschikte vakkrachten uit jullie poule van medewerkers te selecteren. Dat wordt steeds lastiger, maar ik zie het als een uitdaging. Gezien de veranderende markt is het noodzakelijk om mee te bewegen. We zijn daarover ook in gesprek met SWB.“

Rentmeesters voor de buitenruimte

“We zijn een bedrijf en moeten rendement draaien. Natuurlijk zit daar een verdienmodel achter, maar dat is niet de voornaamste doelstelling. We staan met beide benen in de maatschappij. De plannen die we bedenken en uitvoeren doen we met de overtuiging dat we iets maken voor de lange termijn. We willen kwaliteit, kennis en kunde inbrengen en daarmee hoogwaardige en duurzame projecten maken. We zijn als het ware rentmeesters voor de buitenruimte. We maken projecten voor de volgende generatie. In dat verlengde past de samenwerking met SWB natuurlijk ook prima.”

PSO gecertificeerd

BTL scoort trede drie op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO). PSO is een landelijk meetinstrument én keurmerk dat de mate van sociaal ondernemen van een bedrijf zichtbaar maakt.  Trede 3 is de hoogste haalbare trede, waarmee BTL één van de koplopers van Nederland is. Frank vertelt hierover: “De laatste audits voor de Prestatieladder hebben in mei van dit jaar plaatsgevonden. In de laatste uitgave van ons personeelsblad ‘Bladzijde’ is hierover nog een leuk artikel geschreven waarin ook de jongens van SWB aan bod komen.”

“Geïntegreerd in onze BTL Groep”

De enthousiaste manier waarop Frank vertelt, toont zijn trots voor BTL en de medewerkers van zijn vestiging. “We ondernemen met een menselijke maat. Bij ons telt iedereen mee! Het is erg mooi om te zien hoe de medewerkers van SWB zich ontwikkelen en volledig geïntegreerd zijn. Ze hebben het duidelijk naar hun zin. Ze dragen met trots onze bedrijfskleding en rijden met trots in onze bedrijfsbussen. Ze schudden als het ware het slechte imago van de sociale werkplaats van zich af en dat is prachtig om te zien.”

(Foto Marloes Hemmelder, tekst Angela Swennenhuis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *