Partners & Ambassadeurs

Belangrijk partners

Het predicaat Belangrijk Partner wordt jaarlijks gegeven aan bedrijven die extra stappen hebben gezet op het gebied van sociaal ondernemen. SWB stelt een lijst samen aan de hand van een aantal criteria. Uit relaties is een selectie gemaakt van bedrijven die hun positieve betrokkenheid concreet maken door opdrachten bij SWB neer te leggen of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

Met de eretitel Belangrijk Partner wil SWB sociaal ondernemen onder de aandacht brengen en andere bedrijven stimuleren. Belangrijk Partners zijn inspirerende voorbeelden voor andere bedrijven.

Voor werkgevers Contact opnemen

Belangrijk Partners in het zonnetje

SWB zet haar Belangrijk Partners graag in het zonnetje. Zij krijgen onder andere een glazen kunstwerk om het partnerschap tastbaar te maken.

SWB verleent jaarlijks bedrijven die een stapje extra hebben gezet op het gebied van sociaal ondernemen, deze eretitel. Daarmee brengen wij sociaal ondernemen extra onder de aandacht en stimuleren wij andere bedrijven.

Belangrijk Partners aan het woord

“We kijken juist naar de talenten”

Erwin Wigbold is één van de heren van de 2-hoofdige directie bij het bedrijf. “Daarnaast met 1.611 fantastische collega’s. We zitten echt in een mensenbedrijf, wij hebben weinig machines. Ik geloof echt dat mensen het verschil kunnen maken

Lees verder

“Ik ben trots op onze samenwerking met SWB”

Mic-O-Data kunnen jullie kennen van onder meer hun toegangscontroles op ondergrondse afvalcontainers; die containers waarvan slechts een klein deel boven de grond zichtbaar is, meestal donkergrijs van kleur, in het straatbeeld.

Lees verder

Noaber Bouw haalt het beste uit de mensen

Tom Koster is blij dat hij in 2014 de stap heeft gezet om het bouwbedrijf van SWB over te nemen. Vijfentwintig SWB medewerkers gingen met hem mee en werden gedetacheerd bij zijn bedrijf Noaber Bouw

Lees verder

Bij De Groene Taxi komen mensen tot hun recht

Toen Bert Kroeze met gezondheidsklachten thuis kwam te zitten, ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Samen met een compagnon richtte hij in 2006 De Groene Taxi op. Een taxibedrijf dat zich in eerste instantie profileerde door milieubewust te rijden.

Lees verder

BTL onderneemt met een menselijke maat

BTL is een gevestigde naam in de groensector en specialist in de buitenruimte. Het bedrijf werkt met ruim vierhonderd medewerkers en is met zeventien locaties vertegenwoordigd in heel Nederland

Lees verder

“De portiers nemen ons een zorg uit handen”

Waterschap Vechtstromen is een Belangrijk Partner van SWB. Het waterschap is verantwoordelijk voor schoon, veilig en voldoende water. Het zuiveren van afvalwater gebeurt in waterzuiveringsinstallaties, waarvan de Hengelose installatie aan de Wegtersweg er één is.

Lees verder

“Vulkon is uit sociale bevlogenheid in zee gegaan met SWB”

Anita Kollen en Nick van Vulpen runnen het Enschedese bedrijf Lekker Thuis Oud Worden (LTOW). LTOW is specialist in veilig en comfortabel wonen en richt zich met name op oudere mensen op de particuliere markt.

Lees verder

Arnoud Berghuis (Werkplein Twente): “Werk maakt gelukkig”

Arnoud Berghuis is manager van de Hengelose vestiging van Werkplein Twente.

Lees verder

Technische Veren Twente heeft bij SWB korte lijnen

Veren vind je overal en in allerlei maten. In deursloten, trapliften, tot aan de spoorwegen. In koffiezetapparaten maar ook in de hydraulische kap van een cabrio. Veel van deze veren komen uit de hightech verenfabriek TVT: Technische Veren Twente uit Oldenzaal. Deze firma levert maandelijks zo’n twee miljoen veren aan al haar klanten wereldwijd. “Je kunt het zo gek niet bedenken. We leveren zelfs inseminatieveren”, legt bedrijfsleider Jos Poorthuis lachend uit.

Lees verder

CN Trading en SWB zijn goede ‘noabers’

Het Hengelose CN Trading is belangrijk partner van SWB. Het bedrijf is een totaalleverancier van promotieartikelen, relatiegeschenken en op maat gemaakte (technische) producten. De lettercombinatie CN in de bedrijfsnaam verwijst naar de voornamen van eigenaren Christiane Mossel en Norberth Mettinkhof.

Lees verder

Belangrijk partners

Asito
Het goed
Carintreggeland
Postnl
Werkplein
Acmaa
Ankerslot
ASG
BTL
Bons-en-Evers
carrierecarecompany
Conex
coolbanana
CTRL-P
davinci
De-Beste-EHBO-doos-logo
De-Slagen-Packaging-logo
Emerson
Eaton
frederiqueschoice
GE
Groene taxi
hengelo
Hof van twente
Het goed
Ikea
Kraus-en-Naimer
Intercomp
Mepal
Leka
Makro
Mic o Data
Noaber bouw
Smellink
Visschedijk
Vechtstroom
Tyco
Ter Brugge
United Springs
Twente Milieu
TVT
Wegter
Winterwarm