De weergoden leken SWB Groentuin donderdagochtend 6 september slecht gestemd. Het regende behoorlijk en de Open Middag leek in het water te vallen. Gelukkig klaarde het op en trokken de buien op ‘miraculeuze’ wijze langs Hengelo-Noord!

Geïnteresseerden zijn vervolgens gelukkig toch op de fiets gestapt om een bezoek te brengen aan dit groene werk-leerbedrijf van SWB Midden Twente. Zo’n duizend bezoekers hebben zich gedurende de middag prima vermaakt. Ze hebben van alles kunnen proeven, zien en doen. Het wekt daarom geen verbazing dat iedereen voldaan vertrok met een lach op het gezicht.

Gember-basilicum ijs, pompoensoep en nog veel meer
De bezoekers kregen uitleg over gewassen die binnen SWB Groentuin verbouwd worden. Tevens konden ze producten proeven, zoals een heerlijke pompoensoep.  Ook was er een kraam ingericht waar uitleg werd gegeven over het belang van groente en hoeveel een mens daarvan dagelijks mag eten.

Wie trek had in een zoete hap, kon terecht bij de Smulcaravan waar heerlijke crêpes werden bereid. Op dit deel van het terrein stond ook een verduisterde tent waar een informatieve film over SWB Groentuin werd afgespeeld. De kerntaak van SWB Groentuin is namelijk arbeidsontwikkeling. Op deze bijzondere locatie langs de Hasselerbaan worden mensen arbeidsfit gemaakt zodat ze weer deel kunnen nemen aan de reguliere arbeidsmarkt. SWB Groentuin is dus één van de werk-leerbedrijven van SWB Midden Twente.

Wie eventjes genoeg bloemen, kruiden en gewassen had gezien, kon terecht bij de stand van Kinderboerderij ’t Weusthag, waar geiten en konijnen te bewonderen waren. Overal op het terrein stonden organisaties met informatieve stands. Onder meer SWB Schildersbedrijf, SWB Schoonmaakbedrijf en Gildebor presenteerden zich op deze manier aan het brede publiek. Maar ook externe organisaties zoals stichting Aveleijn waren vertegenwoordigd.

Wie na het rondlopen even wilde uitrusten, kon een ijsje uitkiezen bij de ijscokar van hoeve Sonneclaer. Het heerlijke gember basilicum ijs vond gretig aftrek. Af en toe wandelden fraai uitgedoste wezens traag voorbij op lange stelten. Raaf Theater zorgde daarmee voor veel bekijks! Medewerkers van SWB Groentuin schonken even verderop thee uit, getrokken met kruiden uit ‘eigen huis’. In een lounge tent konden de bezoekers de thee rustig nuttigen.

Tot slot hebben veel bezoekers biologische producten gekocht zoals koolrabi, biet, prei, pompoen en honing!

Play

Open middag SWB Groentuin

 

 

Play

Informatieve film over SWB Groentuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *