Een bowlingavontuur om nooit te vergeten

Pascal Albers heeft in maart als bowler meegedaan aan de World Special Olympics in Abu Dhabi. “Het was prachtig om voor Nederland uit te komen op zo’n groot toernooi”, zegt hij.

Pascal is via SWB gedetacheerd bij Kraus en Naimer. Het team bestond verder uit Wim Rens, via SWB gedetacheerd bij Eaton, Jesper Koops en drie dames van een bowlingvereniging uit Groningen.

“Het programma was prachtig”, vervolgt Pascal, “We hebben een moskee en het Louvre Abu Dhabi museum bezocht.” Verder vertelt hij dat het team op souvenirs heeft gejaagd en dat hij de grote, strakke gebouwen in Abu Dhabi erg mooi vond.

Maar het echte werk moest gebeuren in de bowlinghal met maar liefst veertig banen. “In het begin was ik een beetje zenuwachtig”, legt Pascal uit. Gelukkig wist hoofdcoach Bart Beijring hem te kalmeren met de woorden ‘Gewoon jezelf blijven!’
Uiteindelijk heeft het Nederlandse team de achtste plaats behaald. In de dubbels met een Groningse bowlster eindigt Pascal op de zevende plaats. “En in het individuele klassement ben ik derde geworden.”

Pascal geeft aan dat Team Nederland klompjes en molentjes bij zich had om te ruilen met bowlers uit andere landen. “Ik heb bijvoorbeeld een koalabeertje van een Australiër gekregen”, zegt Pascal. Hij vertelt verder dat de bowlers in hetzelfde hotel verbleven als de Nederlandse tennissers. “We zijn dat team ook gaan aanmoedigen!”

Pascal had de World Special Olympics voor geen goud willen missen! “Namens Wim, Jesper en mijzelf wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Fijn dat jullie zo hebben meegeleefd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *