Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Het motto van Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ is Yvon Kroeze (64) op het lijf geschreven. “Dat ik als 60-plusser in de bouw zou gaan werken is nooit bij mij opgekomen. Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou.”

Elke morgen om kwart over zes opent Yvon de poorten van de bouwplaats van het Stadskantoor in het centrum van Hengelo.
Twintig jaar werkte ze bij een veearts, tot de praktijk stopte en ze op haar 61ste een nieuwe baan moest zoeken. Via Werkplein Twente, waar SWB ook deel van uitmaakt, solliciteerde ze op de vacature van portier op de bouwplaats van het Stadskantoor.

Ze had nul ervaring in de bouw, en kwam twee maanden op proef. Al snel kreeg ze bij bouwer Van Wijnen een contract voor de duur van de bouw.
Ze ziet waar het werk ligt en pakt alles aan. Vrachtwagenchauffeurs bellen haar een half uur voordat ze in Hengelo arriveren en zij loodst ze naar de bouwplek. Ze roept de bouwcontainers af, scheidt het afval, bestelt bouwmaterialen, stuurt de SWB-schoonmaakploeg aan.
Ze draait haar hand niet om voor het zagen van zitjes.

Ze vindt het werk onwijs gaaf. Yvon: “Het is heerlijk werken tussen de mannen. Dit is hét werk van mijn leven!”

Alle (video)verhalen in het kader van het 50-jarig jubileum van SWB Midden Twente zijn te vinden op www.swbmiddentwente.nl/50jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *