Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool of een gat in de weg? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan ter Meer (26) zet vervolgens herstelwerkzaamheden in gang.

De Lossenaar begon eind 2015 als assistent vakman civiele techniek bij de gemeente Hengelo. Toen deze dienst overging naar Gildebor, ging hij mee. Inmiddels is hij assistent uitvoerder civiel.

Hij stuurt stratenmakers, de rioolploeg en het team van de buitenwegen aan. Samen met een collega uit de Hof van Twente stelt hij de planning voor de eigen Gildeborwagens op. Deze wagens vervoeren materiaal voor de groenvoorziening, de riolering en de buitenploeg.

“Als een klacht binnenkomt, bekijken we de urgentie. De veiligheid staat voorop: een gat in de weg moet meteen afgezet”, zo vertelt Sebastiaan. De herstelwerkzaamheden worden uitgezet bij de juiste personen en teams.

Het werk bevalt Sebastiaan. “Elke dag is anders, je weet nooit van tevoren wat er binnenkomt. Prettig is dat je veel contacten met mensen hebt en dat gaat de hele dag door.”

Hij houdt van de afwisseling. “Ik zit op kantoor, maar ben ook buiten om te bekijken wat er precies gebeuren moet. We willen het zo veilig en netjes mogelijk houden op straat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *