Nick Praster: Prinselijk Carnaval!

Staat Nick Praster in de kantine van SWB voor iedereen klaar met koffie en thee, het komend weekend is dat totaal anders. ‘Met een biertje in de hand vieren we carnaval door heel het land’, is zijn slogan als carnavalsprins.

In het voortgezet onderwijs werd duidelijk dat Nick (22) de leerstoornis NLD oftewel Non-verbal Learning Disabilities heeft. “Praten kan ik wel, maar er zijn vaardigheden waar ik veel moeite mee heb. De koppeling tussen weten en doen werkt niet helemaal. Medicijnen zijn er niet voor, je moet er mee leren leven”, vertelt hij.

De Hengeloër werkt in de keuken en kantine van SWB. “Ik ben daar prima op mijn plek.” Het werk is heel divers. Hij werkt in de spoelkeuken, maakt fruit en slaatjes klaar of belegt broodjes.
Meestal is hij te vinden in de kantine. “Als kantinemedewerker zorg je ervoor dat de kantine netjes en schoon is en dat er koffie en thee klaar staan.”
Het leukste vindt hij koffie inschenken of bij de uitgifte in de warme keuken staan. “Dan zie je iedereen voorbij komen.”

Als Prins van De Gangmakers ziet hij ook veel mensen voorbij komen. “Het is een gezellige vereniging voor mensen met een beperking. En Prins zijn is geweldig.” Lachend: “Als Prins hoef je zelf niet te bedienen, je wordt super goed verzorgd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *