Maikel Grimm: piraat bij Bredel

In zijn vrije tijd is hij internetpiraat en dj; overdag werkt Maikel Grimm (17) uit Hengelo in de spuiterij van Watson Marlow Bredel in Delden. Zijn contract heeft hij bijna op zak: met ingang van 1 april (en dat is geen grap).

De Hengeloër volgt het praktijkonderwijs op ’t Genseler en is dit voorjaar klaar met school.

Vanaf zijn vijftiende loopt hij stage bij SWB, eerst op de instapafdeling, toen bij de groentuin en daarna in het magazijn. Sinds begin dit jaar werkt hij via SWB bij Bredel Pompen. “Ik moest hiervoor solliciteren en heb eerst stage gelopen”, vertelt hij.

Elke werkdag stapt hij om half zes uit zijn bed, fietst 40 minuten en is om zeven uur op zijn werk. Daar blijkt al uit hoe prettig hij het werk en zijn collega’s bij Bredel vindt, want officieel moet hij om half acht beginnen. “Dit is een mooi bedrijf om te werken”, glundert hij.

Maikel werkt in de spuiterij: hij haalt onderdelen voor industriële pompen op en haakt ze aan het transportsysteem om gespoten te worden. Sommige onderdelen zijn zo groot (tot 250 kilo) dat ze opgehangen moeten worden met tilapparatuur.

Maikel (gecertificeerd) bestuurt kundig tillift, heftruck en reachtruck. Begeleider Regelink is blij met hem: “Maikel rijdt perfect en werkt netjes.”

Een piraat met structuur in zijn werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *