Chantal Lelieveld: sportief bezig

Naar een sportschool hoeft ze niet. Chantal Lelieveld (42) uit Borne is vier dagen in de week al heel sportief bezig. Op haar fiets (zonder ondersteuning) brengt ze vanuit Hengelo de post rond in Borne en Zenderen.

Ruim twaalf jaar werkt ze nu voor SWB. Eerst maakte ze onder meer via SWB scholen in Borne schoon. De laatste tijd is ze gedetacheerd bij Cycloon Post.

Haar ‘training’ begint als ze om kwart voor zeven op de fiets stapt om vanuit Borne naar haar werk aan de Wegtersweg in Hengelo te fietsen. De post staat dan al in gele kratten klaar om gesorteerd te worden. Ze legt de post van Borne en Zenderen in de juiste vakjes.

Als dat gedaan is, gaat ze in bedrijfstenue (rode shirt of jas en zwarte broek) de straat op, twee volle posttassen achterop en de postbak boven het voorwiel. Eerst naar Borne, daarna naar Zenderen en dan weer naar Borne om daar de ronde af te maken.

De ‘zware’ fiets wordt gaandeweg lichter. “Je krijgt er een goede conditie van”, lacht ze. “Dit werk heeft voor mij twee voordelen: het rondbrengen van de post: je bent buiten en onder de mensen, én bewegen is goed voor m’n diabetes type 2. Bovendien vind ik het heel prettig om collega’s te hebben, en toch je eigen afdeling te runnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *