Arjan Weernink: hand- en spandiensten!

Arjan Weernink (36) fietst al 12,5 jaar elke werkdag vanuit het buitengebied van Hengelo naar Modelmakerij Delden op het Hengelo’s industrieterrein.

Arjan volgde praktijkonderwijs bij ’t Genseler en kwam daarna bij SWB. Hij werd eerder een aantal jaar bij Wegter gedetacheerd, waar hij serviesonderdelen inpakte.

“Van serviesgoed naar hout was voor mij een hele verandering. Ander werk, nieuwe collega’s.” Maar inmiddels is Arjan gewend aan ‘zijn’ terrein: de grote werkplaats, waar het naar hout en lijm ruikt. Hier worden houten mallen gemaakt voor prefab beton, op maat.

Arjan kijk je niet makkelijk over het hoofd. Met zijn 2.10 meter steekt hij met kop en schouders boven zijn collega’s uit.

Arjan doet hier de hand- en spandiensten. Hij zet koffie, lijmt hout en zijn hoofdtaak is de werkplaats schoon en opgeruimd houden.

Het werk past hem. Met enorme bezems en zwabbers haalt hij, voorzien van de verplichte gehoorbeschermers, lijmresten, zaagsel en ander houtafval van de vloer. “Ik probeer het schoon te houden, maar tegen zoveel man is soms niet aan te werken”, lacht hij.

Het leukst vindt hij de omgang met zijn collega’s: “De sfeer hier is hartstikke goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *