Anke Kimmels: altijd opgeruimd

Anke Kimmels (46) begint haar werkdag om acht uur ’s morgens, bij Ikea in Hengelo. Ze houdt daar drie afdelingen op orde, werk waar ze veel plezier in heeft.

Anke komt uit Goor en ging in Hengelo naar het voortgezet onderwijs. Sinds 1990 werkt ze bij SWB.

Vanaf mei vorig jaar is ze gedetacheerd bij Ikea in Hengelo. Ze heeft de afdelingen Opbergen. Verlichting en Tapijt onder haar hoede.

Van acht tot tien wordt er ingepakt en opgeruimd. “Dan moeten we ook het veiligheidshesje aan, omdat er rijdend materieel op de afdelingen komt”, vertelt ze.

Lege dozen gaan in de papierbak. Artikelen die in de verkeerde schappen gevonden worden, gaan naar de juiste afdelingen.

Er ligt een ‘shoppinglist’ klaar met daarop goederen die Anke moet verzamelen en klaarzetten bij de lift.
Even voor tien uur worden de papiercontainers weggerold, de halflege dozen opgeruimd, het veiligheidshesje gaat uit en zien de afdelingen er piekfijn uit: de klanten kunnen komen.

Het (opruim)werk gaat de hele dag door. Anke maakt zo’n dag heel wat kilometers. Ze blijft er opgewekt bij: “Dit is een fijne werkplek. Het werk bevalt me goed en ik heb gezellige collega’s. Het leukst is het contact met klanten. Je helpt hen of verwijst hen naar collega’s.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *