‘Wall of Food’

In maart bouwt SWB aan een “Wall of Food” voor de voedselbank Midden Twente. De Voedselbank Twente is 9 jaar geleden opgericht en is er voor mensen die om uiteenlopende redenen zodanig in (financiële) problemen zijn geraakt, dat zij geen of onvoldoende geld hebben om voedsel te kopen. De voedselbank zamelt voedsel in waaruit voedselpakketten worden samengesteld. Bij het inzamelen van het voedsel zijn zij afhankelijk van het voedselaanbod dat landelijk wordt aangeboden. Tot 3 jaar geleden was dat best veel maar mede door de crisis ziet het er allemaal stukken minder rooskleurig uit. Momenteel kampen ze zelfs met een drastisch tekort.

‘Wall of food’

De Voedselbank zit natuurlijk niet bij de pakken neer en heeft hier iets op bedacht. De ‘wall of food’ is een initiatief waarbij een beroep wordt gedaan op de gulle hand van bedrijven en de medewerkers. Medewerkers worden in de gelegenheid gesteld om langhoudbare producten mee te nemen waarmee als het ware een muur van voedsel wordt gebouwd.

SWB staat midden in de maatschappij en levert graag een bijdrage aan een leefbare samenleving. Wij zijn een sociaal bedrijf. Dat betekent niet alleen sociaal naar onze collega’s en opdrachtgevers. Het betekent ook dat we omzien naar mensen die het minder hebben in deze samenleving. Wij laten deze mensen niet in de kou staan en steunen dus vanzelfsprekend dit prachtige initiatief en doen daarom een beroep op al onze medewerkers.

Op 2 maart was de officiele start,

Aan het eind van maart haalt De Voedselbank de kratten weer op en kunnen zij het ingezamelde voedsel uitdelen aan de mensen die op hun hulp zijn aangewezen. We hopen van harte dat dit een goedgevulde muur zal zijn.

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • SWB Midden Twente is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur

  16-07-2018

  De nieuwe directeur is het boegbeeld van de organisatie en vertegenwoordigt deze in de markt en binnen het netwerk van stakeholders. Hij/zij […]

  Lees meer
 • Sociaal Jaarverslag 2017

  16-07-2018

  Terugblikkend kunnen we concluderen dat 2017 een enerverend en succesvol jaar is geweest voor SWB Midden Twente. Een jaar waar […]

  Lees meer
 • Directeur zwaait af: ‘Steun voor SWB betaalt zich nu uit’

  10-07-2018

  Tubantia: 10 juli 2018, Tekst: Martin Ruesink, Foto: Christian van der Meij | HENGELO – Jeroen van der Geest neemt […]

  Lees meer
Alles bekijken