Vortex geeft de instapafdeling een extra dimensie

Het bedrijf Tactrics bestaat uit John Kuipers & Hans Beeftink. De twee vrienden hadden al eerder samengewerkt als architect en projectontwikkelaar en vonden elkaar een paar jaar geleden terug in het ontwerpen en ontwikkelen van games. Hans is de creatieveling van het stel en John neemt voornamelijk de bedrijfsmatige werkzaamheden voor zijn rekening. Ze vullen elkaar prima aan! Hun eerste spel Vortex is daar het overtuigende bewijs van.

 

Nieuwe kijk op games

Vortex is een uniek spel en geeft een geheel nieuwe kijk op games. De naam refereert naar de roterende elementen in het spel. Vortex betekent namelijk draaikolk. Het is een spel met een ‘extra dimensie’. De fascinatie voor het extra-dimensionale ontstond bij Hans al vroeg. Hans: “Al sinds mijn jeugdjaren ben ik groot fan van Star Trek. Hierin wordt vaak verwezen naar andere dimensies dan die we momenteel kennen. Ook in technologieën liepen ze heel sterk voor. Toen ik met de gedachte liep om een spel te bedenken, wist ik dat het een tactisch en strategisch bordspel moest worden met een extra dimensie.”

Ontstaan samenwerking met SWB

De sociale gedachte en het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Tactrics uit zich niet alleen in de samenwerking met SWB maar ook in het gebruik van ryclebare materialen. Hans: “SWB kende ik al vanuit mijn beroep als architect. Toen ik naar een bedrijf zocht dat Vortex kon samenstellen kwam ik al snel bij SWB terecht. Het gaat voornamelijk om handenwerk en ik denk dat dit bij uitstek geschikt is voor een bedrijf als SWB.”

Korte lijnen

Momenteel werken er acht mensen op de instapafdeling aan het spel. Bernie ten Bruggencate en Roy ten Brake sturen de mensen op de afdeling aan. Roy: “Wij doen samen de voorcontrole en zorgen dat alles klaar ligt voor onze collega’s.” Op de vraag of ze plezier hebben in hun werkzaamheden reageren ze allebei enthousiast. “Ik vind het echt heel leuk om te doen. Het is variabel werk, ik ben met verschillende dingen bezig.” aldus Bernie. Hans gaat verder: “Het is erg mooi om te zien hoe verantwoordelijk ze zich voelen. Daarnaast denken ze mee om het productieproces zo optimaal mogelijk te houden. Ik kan met zowel Roy als Bernie goed communiceren. Het is erg fijn dat de lijnen zo kort zijn. Met name in de startperiode heb ik best veel van ze gevraagd. Er moest snel geanticipeerd worden, omdat er in een korte tijd veel spellen gemaakt moesten worden. SWB was daarin gelukkig flexibel en daar ben ik heel blij om.”

Spelplezier

De interesse en betrokkenheid voor het spel zijn bij zowel Bernie als Roy overduidelijk. Toen het spel Vortex vorig jaar officieel  gelanceerd werd bij “De Dondersteen” in Hengelo, was Bernie twee dagen aanwezig. Ook Roy noemt zich inmiddels een fan. Hij heeft het spel samen gespeeld met zijn vriendin en dochter. “Helaas verloren”, vertelt hij met glimlach. Hans: ”Er zitten nu vier spelvarianten in de doos, daarnaast kun je spellen downloaden. In de toekomst zullen er straks meer dan 20 spelvarianten zijn”.

Toekomst

Enkele duizenden spellen zijn er inmiddels geproduceerd. Er zit een duidelijke stijgende lijn in. John en Hans hebben de smaak wel te pakken en hebben al enkele veelbelovende aanvullingen op het spel in concept. Het doel is om deze de komende jaren verder te ontwikkelen. SWB zal daar zeker een grote rol in blijven vervullen.

(Tekst: Angela Swennenhuis)

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Vacature algemeen directeur SWB Midden Twente

  16-07-2018

  De nieuwe directeur is het boegbeeld van de organisatie en vertegenwoordigt deze in de markt en binnen het netwerk van stakeholders. Hij/zij […]

  Lees meer
 • Sociaal Jaarverslag 2017

  16-07-2018

  Terugblikkend kunnen we concluderen dat 2017 een enerverend en succesvol jaar is geweest voor SWB Midden Twente. Een jaar waar […]

  Lees meer
 • Directeur zwaait af: ‘Steun voor SWB betaalt zich nu uit’

  10-07-2018

  Tubantia: 10 juli 2018, Tekst: Martin Ruesink, Foto: Christian van der Meij | HENGELO – Jeroen van der Geest neemt […]

  Lees meer
Alles bekijken