Vortex geeft de instapafdeling een extra dimensie

Het bedrijf Tactrics bestaat uit John Kuipers & Hans Beeftink. De twee vrienden hadden al eerder samengewerkt als architect en projectontwikkelaar en vonden elkaar een paar jaar geleden terug in het ontwerpen en ontwikkelen van games. Hans is de creatieveling van het stel en John neemt voornamelijk de bedrijfsmatige werkzaamheden voor zijn rekening. Ze vullen elkaar prima aan! Hun eerste spel Vortex is daar het overtuigende bewijs van.

 

Nieuwe kijk op games

Vortex is een uniek spel en geeft een geheel nieuwe kijk op games. De naam refereert naar de roterende elementen in het spel. Vortex betekent namelijk draaikolk. Het is een spel met een ‘extra dimensie’. De fascinatie voor het extra-dimensionale ontstond bij Hans al vroeg. Hans: “Al sinds mijn jeugdjaren ben ik groot fan van Star Trek. Hierin wordt vaak verwezen naar andere dimensies dan die we momenteel kennen. Ook in technologieën liepen ze heel sterk voor. Toen ik met de gedachte liep om een spel te bedenken, wist ik dat het een tactisch en strategisch bordspel moest worden met een extra dimensie.”

Ontstaan samenwerking met SWB

De sociale gedachte en het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Tactrics uit zich niet alleen in de samenwerking met SWB maar ook in het gebruik van ryclebare materialen. Hans: “SWB kende ik al vanuit mijn beroep als architect. Toen ik naar een bedrijf zocht dat Vortex kon samenstellen kwam ik al snel bij SWB terecht. Het gaat voornamelijk om handenwerk en ik denk dat dit bij uitstek geschikt is voor een bedrijf als SWB.”

Korte lijnen

Momenteel werken er acht mensen op de instapafdeling aan het spel. Bernie ten Bruggencate en Roy ten Brake sturen de mensen op de afdeling aan. Roy: “Wij doen samen de voorcontrole en zorgen dat alles klaar ligt voor onze collega’s.” Op de vraag of ze plezier hebben in hun werkzaamheden reageren ze allebei enthousiast. “Ik vind het echt heel leuk om te doen. Het is variabel werk, ik ben met verschillende dingen bezig.” aldus Bernie. Hans gaat verder: “Het is erg mooi om te zien hoe verantwoordelijk ze zich voelen. Daarnaast denken ze mee om het productieproces zo optimaal mogelijk te houden. Ik kan met zowel Roy als Bernie goed communiceren. Het is erg fijn dat de lijnen zo kort zijn. Met name in de startperiode heb ik best veel van ze gevraagd. Er moest snel geanticipeerd worden, omdat er in een korte tijd veel spellen gemaakt moesten worden. SWB was daarin gelukkig flexibel en daar ben ik heel blij om.”

Spelplezier

De interesse en betrokkenheid voor het spel zijn bij zowel Bernie als Roy overduidelijk. Toen het spel Vortex vorig jaar officieel  gelanceerd werd bij “De Dondersteen” in Hengelo, was Bernie twee dagen aanwezig. Ook Roy noemt zich inmiddels een fan. Hij heeft het spel samen gespeeld met zijn vriendin en dochter. “Helaas verloren”, vertelt hij met glimlach. Hans: ”Er zitten nu vier spelvarianten in de doos, daarnaast kun je spellen downloaden. In de toekomst zullen er straks meer dan 20 spelvarianten zijn”.

Toekomst

Enkele duizenden spellen zijn er inmiddels geproduceerd. Er zit een duidelijke stijgende lijn in. John en Hans hebben de smaak wel te pakken en hebben al enkele veelbelovende aanvullingen op het spel in concept. Het doel is om deze de komende jaren verder te ontwikkelen. SWB zal daar zeker een grote rol in blijven vervullen.

(Tekst: Angela Swennenhuis)

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Arnoud Berghuis (Werkplein Twente): “Werk maakt gelukkig”

  16-10-2018

  Arnoud Berghuis is manager van de Hengelose vestiging van Werkplein Twente. Vanuit de fraaie Gieterij ondersteunen vijftien enthousiaste medewerkers daar […]

  Lees meer
 • Sfeerfilm SWB Groentuin: Open Middag 2018

  17-09-2018

  SWB Groentuin heeft op 6 september jl. haar jaarlijkse Open Middag gehouden aan het Bartelinkslaantje 40 in Hengelo. De middag […]

  Lees meer
 • Vrolijke gezichten bij sfeervolle Open Middag SWB Groentuin

  07-09-2018

  De weergoden leken SWB Groentuin donderdagochtend 6 september slecht gestemd. Het regende behoorlijk en de Open Middag leek in het […]

  Lees meer
Alles bekijken