Ursula pakt haar werkzaamheden heel zelfstandig op bij De Bakery

De heerlijke broodjesgeur komt je tegemoet als je het moderne gebouw van Saxion Hogeschool in Enschede binnenloopt. Iets voorbij de ingang merk je al snel dat de geur uit De Bakery van ‘Bakker van Maanen’ komt. Op de toonbank worden de meest heerlijke en versgebakken broodjes tentoongesteld. Achter de counter zien we het vriendelijke gezicht van Ursula Oostrik. We voelen ons meteen welkom.

Klantvriendelijkheid staat voorop

Ursula Oostrik heeft een SW-indicatie en is sinds december 2015 gedetacheerd bij Appèl. Appèl is de bedrijfscateraar die De Bakery in het Saxion runt. Ze doet dit volgens het bakkerijconcept van Bakkerij van Maanen waar vers en ambachtelijk brood ter plekke wordt gebakken. Ursula werkt vanaf het begin naar volle tevredenheid in De Bakery. Ze is een harde werkster en houdt van haar werk. Het leukste in haar baan is volgens Ursula zelf de samenwerking met haar collega’s. Ursula: “Ik had het hier meteen erg naar mijn zin. Werken in de catering heeft me met net als de zorg, altijd al getrokken”. De werkzaamheden van Ursula bestaan met name uit baliewerk, mensen bedienen en werkvoorbereiding. Werkzaamheden die ze volgens Chantal Nuis, haar dagelijks begeleider, heel zelfstandig oppakt. “Ik heb haar bij de aanvang begeleid bij haar werkzaamheden, maar ze pakte het al heel snel op. Het is gewoon een topper. We werken met ons kleine team van 3 mensen erg goed samen. Daarnaast is ze altijd vrolijk en vriendelijk. Dit is fijn, want in ons vak staat klantvriendelijkheid voorop”, aldus Chantal.

Ursula viel op door haar positieve instelling

“Het is mooi om te zien dat Ursula het zo goed oppakt”, vertelt Edwin Heinink, werkcoach van SWB. Edwin heeft de contacten met Appèl en Ursula aan hen voorgesteld toen er een vacature ontstond. “We hebben destijds meerdere kandidaten aan Appèl voorgedragen. Ursula viel meteen op door haar positieve instelling”, aldus Edwin. Marieke Nijhuis is de werkcoach van Ursula en bezoekt haar regelmatig om te kijken hoe het gaat. Marieke: “Ursula zit duidelijk op een passende plek. Het loopt heel erg soepel. Tijdens de opstartfase was de begeleiding wat intensiever, maar nu het allemaal zo goed gaat is dat niet meer nodig en bezoek ik haar nog eens in de 3 á 4 weken”.

Regelkrachtig

Een groot deel van de mensen werkt via een detachering. Detachering is een succesvolle manier om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te helpen bij reguliere bedrijven. Het formele werkgeverschap ligt dan bij SWB. SWB zorgt voor de begeleiding en de administratieve afhandeling.

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Bert Veneberg: trots in de taxi

  15-01-2019

  Voor Bert Veneberg is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij zit weer achter het stuur van een taxi. Lees zijn verhaal in het kader van ‘SWB 50 jaar sociaal ondernemend’.

  Lees meer
 • Hensley Alberto: vrolijke ‘Superman’

  08-01-2019

  SWB 50 jaar sociaal ondernemend! Vijftig trotse medewerkers vertellen in dit jubileumjaar daarom hun persoonlijke verhalen. Deze week is het […]

  Lees meer
 • Taalcoach Corry: “Vertrouwen geven, geduld hebben én ook plezier maken”

  03-01-2019

  Taalcoach Corry over haar werk met vluchtelingen in het Open Leerhuis Twee maal in de week schuiven in het Open […]

  Lees meer
Alles bekijken