Stichting Oostwerk is erg blij met Herman

Herman Wienk (45) werkt alweer bijna vier jaar met veel plezier bij Stichting Oostwerk als assistent boekhouder. Stichting Oostwerk is een administratiekantoor dat administratieve diensten voor bedrijven verzorgt. Het is een sociale onderneming die haar dienstverlening koppelt aan het bieden van leer-werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Altijd al meer met cijfers

In 2008 kreeg Herman een SW-indicatie. Nadat hij ongeveer een jaar op de wachtlijst had gestaan kwam hij in 2009 in contact met SWB. Met een MBO diploma financiële administratie en praktijk diploma boekhouden op zak was een werk-leerplek in die richting de meest logische keuze om zich verder te ontwikkelen naar een reguliere baan. “Ik had altijd al meer met cijfers dan met taal”, vertelt Herman. Om deze reden werd Herman eerst gedetacheerd bij een inloopcentrum als administratieve kracht en kwam hij later op de financiële administratie van SWB te werken. Al snel was Herman klaar om uit te stromen en bracht zijn werkcoach Erik Brasz hem in contact met Stichting Oostwerk. Hier mocht hij eerst stagelopen om te kijken of het klikte. En dat deed het. Vanaf het begin had Herman het gevoel goed op zijn plek te zitten.

Een goede match

“Ik kwam te werken in een heel fijn team en had het meteen naar mijn zin”, vertelt Herman. Dat het een goede match was, vindt ook Silvia Overgoor. Silvia, intern begeleider bij Oostwerk, neemt de begeleiding van de deelnemers voor haar rekening en kreeg in die hoedanigheid ook met Herman te maken in zijn stageperiode. “Het was al snel duidelijk dat Herman erg geschikt is voor dit werk. Hij werkt bijvoorbeeld erg secuur. Een eigenschap die niet iedereen gegeven is maar van wezenlijk belang is in deze functie.” Samen met zijn motivatie en inzet heeft het er uiteindelijk toe geleid dat Herman een regulier dienstverband bij de Stichting Oostwerk aangeboden kreeg.

De teugels aanhalen

“Konden we hem maar klonen”, gaat Silvia met een glimlach verder. “We zijn erg blij met een goede kracht als Herman. Herman is echt een werkpaard en af en toe moeten we hem zelfs tegen zichzelf in bescherming nemen en de teugels aanhalen. Met name in de maanden dat de BTW aangiftes weg moeten, vraag ik me wel eens af of hij wel naar huis gaat. Hij is vaak als één van de eersten aanwezig en gaat als laatste weer weg. Een fijne bijkomstigheid is dat Herman een hele rustige persoonlijkheid is die heel goed in staat is om deelnemers iets uit te leggen, waardoor hij ons ook daarmee ontlast.”
Herman : “SWB heeft me niet alleen een werkplek maar ook het vertrouwen terug gegeven. Ik voel mij hier helemaal op mijn plek en zolang ik dit werk kan blijven doen, ben ik tevreden. Stichting Oostwerk biedt mij een omgeving waar ik helemaal mezelf kan zijn”.

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Vacature algemeen directeur SWB Midden Twente

  16-07-2018

  De nieuwe directeur is het boegbeeld van de organisatie en vertegenwoordigt deze in de markt en binnen het netwerk van stakeholders. Hij/zij […]

  Lees meer
 • Sociaal Jaarverslag 2017

  16-07-2018

  Terugblikkend kunnen we concluderen dat 2017 een enerverend en succesvol jaar is geweest voor SWB Midden Twente. Een jaar waar […]

  Lees meer
 • Directeur zwaait af: ‘Steun voor SWB betaalt zich nu uit’

  10-07-2018

  Tubantia: 10 juli 2018, Tekst: Martin Ruesink, Foto: Christian van der Meij | HENGELO – Jeroen van der Geest neemt […]

  Lees meer
Alles bekijken