Sana doet werkervaring op bij XL10

Dromen zijn geen bedrog

Sana Mouelhi (33) heeft sinds februari van dit jaar een werkervaringsplek bij XL10 Training|Opleiding. XL10 is een landelijk opererend trainings- en opleidingsbedrijf in Hengelo. ‘Van dromen successen maken!’ is heel kort samengevat de visie van XL10. Ze richten zich op het behalen van de door de klant gestelde doelen. XL10 heeft alle ingrediënten voor een geschikte werkervaringsplek; zij weten namelijk als geen ander mensen te coachen en te ontwikkelen.

“Ik wil mezelf ontwikkelen”
Sana is wat je noemt een reislustig type. Ze heeft al heel wat landen gezien en zelfs een tijdje in Tunesië, Curaçao en Duitsland gewoond. Hoewel ze het overal prima naar haar zin had, bracht heimwee naar haar familie haar toch weer terug in Nederland. Eenmaal terug in Nederland stortte ze zich fulltime op het moederschap. Sana vertelt hierover: “Als alleenstaande moeder wilde ik voornamelijk al mijn tijd besteden aan mijn zoontje. Ik vond het erg moeilijk om dit te combineren met een baan. Sinds mijn zoontje naar school gaat, heb ik meer mijn handen vrij. Vorig jaar besloot ik dat ik weer wilde werken en mezelf ontwikkelen. Ik ben toen in gesprek met de gemeente gegaan, die mij in contact bracht met SWB. Een gesprek met een werkcoach, waarin ik onder andere mijn werkervaring deelde, resulteerde in deze plek bij XL10”.

XL10 (5)kleinLeermoment
Bij XL10 doet Sana de nodige werkervaring op, leert ze om de werk- en thuissituatie te combineren en wordt er gekeken waar haar talenten liggen. Kansen op een baan worden op deze manier vergroot. Haar werkzaamheden zijn voornamelijk van administratieve aard, tevens fungeert ze als gastvrouw. Daarnaast ondersteunt ze Ilse Schaepers (coördinator Binnendienst) en Lynn Lammers (medewerker Binnendienst) in de dagelijkse werkzaamheden. Ilse en Lynn nemen ook de dagelijkse begeleiding van Sana voor hun rekening. “Het is erg leuk om te zien hoe Sana zich heeft ontwikkeld. Ze kwam de eerste dag best onzeker binnen. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en komt ze meer zelfverzekerd over en weet ze goed wat ze wil. Binnen ons team voelt ze zich prima op haar plek”, aldus Ilse. “Een bijkomend ontwikkelpunt is haar Nederlands geweest. Hierin hebben we haar ook kunnen bijspijkeren”, vult Lynn haar aan. Beide dames zijn het er over eens dat het voor hen tevens een leermoment is geweest. “Het was voor ons ook even wennen. We hebben moeten leren om alles stap voor stap te doen en meer gestructureerd te werken. Begeleiding is heel belangrijk. Gelukkig hebben we aan Sana ook een prima hulp.Ze heeft ons veel werk uit handen genomen”, aldus Ilse. Sana heeft het overduidelijk prima naar haar zin en zit helemaal op haar plek bij dit bedrijf. Glimlachend luistert ze naar de positieve verhalen van Ilse en Lynn. “Ik heb hier echt heel veel geleerd. In het begin was het best moeilijk om alles met mijn thuissituatie te combineren, maar mede door het begrip en geduld van mijn collega’s is het gelukt. Het zijn echt hele fijne collega’s”.

Opstap naar werk!
XL10 zet zich in voor goed werkgeverschap en geeft graag invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen door iemand met afstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplek te bieden. uitgangspunt is dat de arbeidsmogelijkheden worden vergroot en verbeterd. Mensen in hun kracht zetten en perspectief bieden op groei, dat is waar het bij een werkervaringsplek om draait. Oog voor de toekomst met een opstap naar werk!

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • SWB Midden Twente is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur

  16-07-2018

  De nieuwe directeur is het boegbeeld van de organisatie en vertegenwoordigt deze in de markt en binnen het netwerk van stakeholders. Hij/zij […]

  Lees meer
 • Sociaal Jaarverslag 2017

  16-07-2018

  Terugblikkend kunnen we concluderen dat 2017 een enerverend en succesvol jaar is geweest voor SWB Midden Twente. Een jaar waar […]

  Lees meer
 • Directeur zwaait af: ‘Steun voor SWB betaalt zich nu uit’

  10-07-2018

  Tubantia: 10 juli 2018, Tekst: Martin Ruesink, Foto: Christian van der Meij | HENGELO – Jeroen van der Geest neemt […]

  Lees meer
Alles bekijken