Noaber Bouw – Veelzijdig, creatief, sociaal en vakmanschap

Toen bijna 2 jaar geleden Noaber Bouw de werkzaamheden van SWB Bouw overnam, werd een groot deel van de toenmalige medewerkers van SWB naar het nieuwe bedrijf gedetacheerd. SWB heeft de overtuiging dat het ontwikkelen van mensen het beste kan worden vormgegeven in een reële werkomgeving bij een reguliere werkgever. Het besluit om de bouwactiviteiten te verzelfstandigen paste hier goed bij. Noaber Bouw staat voor veelzijdig, creatief, sociaal en vakmanschap. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen loopt als rode draad door de bedrijfsvoering van Noaber Bouw heen.

 

Ondernemen met een sociale inslag

De voormalig clustermanager van SWB Bouw, Tom Koster, is directeur van Noaber Bouw. Tom: “Toen we van SWB Bouw overgingen naar Noaber Bouw is de focus verschoven van een mensgerichte naar een productgerichte organisatie. En hoewel Noaber Bouw als reguliere onderneming in eerste instantie gericht is op het maken van winst, verliezen we het personele aspect zeker niet uit het oog. Ik ben van mening dat een juiste balans, met voldoende aandacht voor zowel organisatie als mensen, de basis is voor een gezond bedrijf”.
De tijd en aandacht die ze besteden aan de medewerkers straalt uit naar de kwaliteit van het werk. Er is meer aandacht voor het ambacht. “Dit onderscheidt ons ook van andere bouwbedrijven. Onze opdrachtgevers ervaren het als heel positief dat er ruimte is om mee te denken tijdens het bouwproces. Een project als dit in Almelo leent zich daar prima voor. We hebben hier twee ambachtelijke schuren gebouwd en gaan beginnen met een overkapping die in de stijl van een hooimijt gebouwd wordt. Het project groeit langzaam en er is extra aandacht voor het product en de afwerking”, aldus Tom.

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Interview Jeroen van der Geest over de communicatiestrategie van SWB Midden-Twente

  18-01-2018

  SIR Communicatiemanagement heeft een interview gehouden met algemeen-directeur Jeroen van der Geest van SWB Midden-Twente. Het intro van het interview is […]

  Lees meer
 • SWB zoekt een Assistent Werkcoach

  12-01-2018

  Voor onze externe afdeling Pakketsortering in Hengelo zijn wij op zoek naar een flexibel inzetbare Assistent Werkcoach voor ongeveer 30 […]

  Lees meer
 • SWB & Gildebor wensen u prettige feestdagen in kerstvideo

  21-12-2017

  SWB en Gildebor wensen u prettige feestdagen en een sociaal 2018! Bekijk onderstaande Kerstvideo!  

  Lees meer
Alles bekijken