Noaber Bouw – Veelzijdig, creatief, sociaal en vakmanschap

Toen bijna 2 jaar geleden Noaber Bouw de werkzaamheden van SWB Bouw overnam, werd een groot deel van de toenmalige medewerkers van SWB naar het nieuwe bedrijf gedetacheerd. SWB heeft de overtuiging dat het ontwikkelen van mensen het beste kan worden vormgegeven in een reële werkomgeving bij een reguliere werkgever. Het besluit om de bouwactiviteiten te verzelfstandigen paste hier goed bij. Noaber Bouw staat voor veelzijdig, creatief, sociaal en vakmanschap. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen loopt als rode draad door de bedrijfsvoering van Noaber Bouw heen.

 

Ondernemen met een sociale inslag

De voormalig clustermanager van SWB Bouw, Tom Koster, is directeur van Noaber Bouw. Tom: “Toen we van SWB Bouw overgingen naar Noaber Bouw is de focus verschoven van een mensgerichte naar een productgerichte organisatie. En hoewel Noaber Bouw als reguliere onderneming in eerste instantie gericht is op het maken van winst, verliezen we het personele aspect zeker niet uit het oog. Ik ben van mening dat een juiste balans, met voldoende aandacht voor zowel organisatie als mensen, de basis is voor een gezond bedrijf”.
De tijd en aandacht die ze besteden aan de medewerkers straalt uit naar de kwaliteit van het werk. Er is meer aandacht voor het ambacht. “Dit onderscheidt ons ook van andere bouwbedrijven. Onze opdrachtgevers ervaren het als heel positief dat er ruimte is om mee te denken tijdens het bouwproces. Een project als dit in Almelo leent zich daar prima voor. We hebben hier twee ambachtelijke schuren gebouwd en gaan beginnen met een overkapping die in de stijl van een hooimijt gebouwd wordt. Het project groeit langzaam en er is extra aandacht voor het product en de afwerking”, aldus Tom.

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Flitsend SWB relatie event ‘Back to the Future’

  30-03-2018

  “Technologie biedt vele kansen voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Op die stelling werd positief gereageerd door de […]

  Lees meer
 • SWB is op zoek naar een directeur voor het werkleerbedrijf

  26-03-2018

  U maakt deel uit van het directieteam van SWB Midden Twente en bent mede verantwoordelijk voor het beleid van de […]

  Lees meer
 • SWB relatie-event: nog enkele plaatsen beschikbaar!

  19-03-2018

  Voor ons SWB relatie-event dat op Witte Donderdag 29 maart plaats zal vinden, zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meld je […]

  Lees meer
Alles bekijken