Fleuregio ligt er netjes bij dankzij Marinus

Fleuregio, gevestigd aan de Zirkoonstraat in Hengelo, is een groothandelscentrum voor de bloemenhandel. Op 20.000 vierkante meter wordt in de hal door groothandelsbedrijven een totaalpakket aan producten aangeboden.  Van snijbloemen tot en met de nieuwste trends op het gebied van decoratie en accessoires. Het centrum heeft tevens de beschikking over een overdekte parkeerplaats. Om klanten zo plezier en effectief mogelijk van dienst te kunnen zijn, is het van belang dat alles overzichtelijk, schoon en opgeruimd is. Een intensieve en dankbare taak die sinds december vorig jaar voor een groot deel bij Marinus Venema ligt.

Ik heb het hier geweldig naar mijn zin

Eind 2015 ontstond er bij Fleuregio behoefte aan een extra parttime kracht voor de logistieke werkzaamheden. De beheerder werd door onze Belangrijk Partner Frederique’s Choice getipt om deze vraag bij SWB neer te leggen. Daadkrachtig, zelfstandig kunnen werken en flexibel waren enkele competenties waaraan de nieuwe medewerker moest voldoen. Al gauw kwam Marinus voor deze functie  in beeld. Hij werkte op dat moment op de afdeling Verpakken en Assemblage. “Hoewel ik het prima naar mijn zin had op de afdeling bij SWB, had ik behoefte aan meer verantwoordelijkheid. Toen ik de kans kreeg om mijn werk bij SWB te combineren met deze functie hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik combineer inmiddels een half jaar beide functies en hoewel mij dat prima bevalt, zou ik diep in mijn hart het allerliefste fulltime bij Fleuregio werken. Ik heb het hier echt geweldig naar mijn zin. Met name de verantwoordelijkheid in de baan spreekt mij erg aan. Als hier iets fout gaat, mag en moet ik het zelf oplossen en dat vind ik fijn.”, vertelt Marinus enthousiast.

Marinus ziet het werk echt liggen

Marinus begint uitbundig verder te vertellen als we hem naar zijn werkzaamheden vragen. “Die zijn echt heel divers. Als ik ’s morgens om half 8 aanwezig ben, begin ik met het wegzetten van de karren en het vegen van de hal. Ik zorg ervoor dat alle ruimten netjes blijven. Dit houdt in dat ik veel aan het opruimen ben. Dikwijls komen er ook klanten bij me met vragen. En als ze een extra hand kunnen gebruiken bij het inladen van goederen help ik ze daar ook bij. Het is mooi om te merken dat dit op prijs wordt gesteld. Zijn werkcoach Hans Kamperman vult hem aan: “Hij pakt alles heel zelfstandig op en ziet het werk echt liggen. Af en toe moet hij zelfs een beetje afgeremd worden. Zijn enthousiasme is namelijk ook zijn valkuil. Marinus is geneigd zaken naar zich toe te trekken die niet bij zijn werkzaamheden horen. Hij kan moeilijk nee zeggen en is daardoor snel afgeleid. Marinus wordt daarin goed begeleid door zijn begeleider Leroy. Daarnaast kom ik wekelijks langs om te kijken hoe het gaat en heb ik ook overleg met zijn begeleider. Het is echt mooi om te horen dat alles zo goed gaat. Ze zijn heel erg blij met Marinus.”

 

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Vacature algemeen directeur SWB Midden Twente

  16-07-2018

  De nieuwe directeur is het boegbeeld van de organisatie en vertegenwoordigt deze in de markt en binnen het netwerk van stakeholders. Hij/zij […]

  Lees meer
 • Sociaal Jaarverslag 2017

  16-07-2018

  Terugblikkend kunnen we concluderen dat 2017 een enerverend en succesvol jaar is geweest voor SWB Midden Twente. Een jaar waar […]

  Lees meer
 • Directeur zwaait af: ‘Steun voor SWB betaalt zich nu uit’

  10-07-2018

  Tubantia: 10 juli 2018, Tekst: Martin Ruesink, Foto: Christian van der Meij | HENGELO – Jeroen van der Geest neemt […]

  Lees meer
Alles bekijken