Samenwerking met Kraus en Naimer

Kraus & Naimer is een bedrijf met 7 fabrieken wereldwijd dat gespecialiseerd is in het produceren van diverse soorten schakelaars. Honderd jaar na de oprichting heeft Kraus & Naimer 1.200 werknemers. Per jaar worden er 4,5 miljoen schakelaars geproduceerd, waaronder ’s werelds kleinste nokkenschakelaar.

Maandag 4 februari 2013

In gesprek met Alfons Pross van Kraus & Naimer

kraus
Angela Swennenhuis in gesprek met Alfons Pross

Het contact met Kraus & Naimer Nederland stamt al van 25 jaar geleden. Het assemblage werk werd voor een groot deel uitbesteed naar SWB toen ze daarvoor zelf handen tekort kwamen. De eerste opdrachten bestonden uit het bekabelen van schakelaars. Sinds april 2011 is gestart met een groepsdetachering bij Kraus & Naimer. Door uitbreiding van de werkzaamheden ontstond er een situatie waarin werd gekeken of er een mogelijkheid was om onze medewerkers te detacheren. Alfons Pross: “Toen ik mijn medewerkers mededeelde dat enkele SWB medewerkers bij ons zouden komen werken, waren de eerste reacties niet positief. Nu, ruim anderhalf jaar later, kunnen we niet meer zonder ze. De verstandhouding is heel erg goed. Momenteel werken 6 medewerkers van SWB bij ons en dit aantal gaat in de toekomst zeer waarschijnlijk meer worden. Kraus & Naimer heeft namelijk een mega-order binnengehaald. Het gaat hier om het assembleren/produceren van speciale werkschakelaars voor zonnepanelen. Het assembleerwerk kan prima door mensen van SWB worden gedaan”.

 

Ambassadeur “Ondernemen naar Vermogen”

Alfons Pross is met recht een ambassadeur ‘ondernemen naar vermogen. ‘SWB is er trots op dat mensen als Alfons hun nek durven uit te steken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hij is aantoonbaar maatschappelijk betrokken door het bieden van kansen aan SWB medewerkers in zijn bedrijf. Alfons Pross is op zijn beurt weer erg tevreden over de samenwerking met SWB. “Het is prettig en vertrouwd samenwerken met SWB. Er zijn veel voordelen aan het inzetten van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De SWB medewerkers zijn er altijd, komen op tijd en zijn heel gemotiveerd. Een ander voordeel is de flexibiliteit en zeker niet minder belangrijk; het voelt goed om bij te dragen aan iets wat maatschappelijk van belang is.”, aldus Pross. Kortom een win-win-situatie in de ware betekenis van het woord!

logo ambassadeur ondernemen naar vermogen

 

 

 

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • SWB zoekt een proactieve werkcoach Arbeidsontwikkeling

  08-12-2017

  Voor het cluster Detacheringen & Zorg zijn wij momenteel op zoek naar een resultaatgerichte en proactieve  werkcoach arbeidsontwikkeling voor de […]

  Lees meer
 • SWB op zoek naar adviseur Vitaliteit & Verzuim

  04-12-2017

  Momenteel zijn we op zoek naar een ervaren adviseur Vitaliteit & Verzuim (0,8 FTE – 1,0 FTE). Je streeft er […]

  Lees meer
 • Werkplein Twente heeft een vernieuwde website

  23-11-2017

  De website van Werkplein Twente heeft vanaf 23 november jl. een nieuwe look. Het beeldmateriaal is vernieuwd en ook de teksten zullen […]

  Lees meer
Alles bekijken