Technische Veren Twente heeft bij SWB korte lijnen en kwaliteit

Veren vind je overal en in allerlei maten. In deursloten, trapliften, tot aan de spoorwegen. In koffiezetapparaten maar ook in de hydraulische kap van een cabrio. Veel  van deze veren komen uit de hightech verenfabriek TVT: Technische Veren Twente uit Oldenzaal. Deze firma levert maandelijks zo’n twee miljoen veren aan al haar klanten wereldwijd. “Je kunt het zo gek niet bedenken. We leveren zelfs inseminatieveren”, legt bedrijfsleider Jos Poorthuis lachend uit.

Werkzaamheden SWB
Bij deze specialist in blad- en draadveren werken twintig mensen, van wie er dertien productiemedewerkers zijn. De werkzaamheden vragen veel kennis en kunde, maar er zijn ook deelbewerkingen en kleine bewerkingen die repeterend of zeer eenvoudig zijn. Met name dat soort klussen zijn heel geschikt voor SWB. Zo zijn er veren  die een poedercoating moeten krijgen. SWB maakt ze klaar voor die behandeling en pakt ze nadien weer netjes in. Het coaten wordt elders gedaan.  Poorthuis geeft nog een ander voorbeeld: “Voor sommige klanten is automatiseren simpelweg te duur. Dan kiezen we samen voor een handmatige assemblage van het product. Voor die aanpak schakelen we SWB ook dikwijls in.”

TVT leert SWB kennen
Jos Poorthuis hoorde jaren geleden voor het eerst van SWB. Iemand promootte het leerwerkbedrijf op een verjaardag waar Jos Poorthuis aanwezig was. Die promotor bleek Jan Wiggers te zijn. “Hij vroeg of SWB iets voor TVT kon betekenen”, zegt Poorthuis daarover. “Zo’n drie jaar terug hebben we voor het eerst contact gezocht en de afgelopen jaren hebben we de samenwerking verder uitgebreid.” TVT is  tevreden over de samenwerking. Jos Poorthuis: “TVT vindt SWB een stabiele en professionele partner. Qua uitstraling en enthousiasme matchen ze prima met TVT. Dit soort werkzaamheden zullen altijd een onderdeel zijn binnen TVT. De volumes zijn te klein om te automatiseren en er is een markt voor deze manier van produceren. Met SWB hebben we korte lijnen, kwaliteit, goede levertijden en flexibiliteit. En we houden zelf controle op wat er allemaal gebeurt.”

Maatschappelijk ondernemen
Maatschappelijk ondernemen past in de visie en missie van TVT. Jos Poorthuis geeft aan dat TVT een uniek bedrijf is qua werknemers, machinepark,  werkprocessen en eindproducten. Zo heeft TVT recent een magazijnmedewerker uit de participatie wet in dienst genomen. “Die jongen geven wij graag een kans. Evenals klanten ziet TVT dit ook als toegevoegde waarde en een belangrijke factor in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”

 

(tekst: Harvey Pearson / foto: Marloes Hemmelder)

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Bert Veneberg: trots in de taxi

  15-01-2019

  Voor Bert Veneberg is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij zit weer achter het stuur van een taxi. Lees zijn verhaal in het kader van ‘SWB 50 jaar sociaal ondernemend’.

  Lees meer
 • Hensley Alberto: vrolijke ‘Superman’

  08-01-2019

  SWB 50 jaar sociaal ondernemend! Vijftig trotse medewerkers vertellen in dit jubileumjaar daarom hun persoonlijke verhalen. Deze week is het […]

  Lees meer
 • Taalcoach Corry: “Vertrouwen geven, geduld hebben én ook plezier maken”

  03-01-2019

  Taalcoach Corry over haar werk met vluchtelingen in het Open Leerhuis Twee maal in de week schuiven in het Open […]

  Lees meer
Alles bekijken