Helpende Handen Hengelo levert wederom enthousiaste gediplomeerde hulpverleners af

Persbericht, 2 juli 2015.

19 studenten ontvingen gisteren, na een jaar hard werken en leren, hun diploma Zorghulp niveau 1 of het diploma Helpende niveau 2 in de sector Zorg en Welzijn. De opleiding werd verzorgd door het Wijkleerbedrijf Helpende Handen Hengelo. Het Wijkleerbedrijf is het resultaat van een samenwerking tussen Carintreggeland, Zorggroep Manna, Calibris, SWB, Gemeente Hengelo en ROC van Twente. Deze partijen hebben de handen ineengeslagen en opleiding en arbeidsontwikkeling gekoppeld aan de toenemende en veranderende zorgvraag. De focus ligt meer op informele zorg en er wordt meer wijkgericht gewerkt. Tijdens de diploma-uitreiking sprak ook Mariska ten Heuw. Zij feliciteerde alle gediplomeerden namens het gemeentebestuur.

Het ontwikkelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vraagt om een verscheidenheid aan werksoorten en werkleerplaatsen. Bij voorkeur werkleerplaatsen in een echte praktijksetting. Gebleken is dat de zorgsector  bij uitstek geschikt is voor deze groep mensen. De groep studenten bestond voornamelijk uit mensen met een WWB-uitkering van de gemeente Hengelo en enkele met een SW-indicatie. Tijdens de opleiding deden zij praktijkervaring op door zorgbehoevende personen en organisaties in Hengelo te ondersteunen. De begeleiding werd gecoördineerd vanuit het werk-leerbedrijf en lag in handen van een praktijkbegeleider en twee werkcoaches van SWB.

Door kwalitatief goede stageplaatsen te bieden worden de kansen op een diploma verhoogd en hiermee de kansen op de arbeidsmarkt verbeterd.  Voor sommige studenten heeft de opleiding  inmiddels geleid tot  het vinden van een betaalde (vakantie)baan. Het overgrote deel van de groep zal aansluitend nog een training volgen binnen het Open Leerhuis van SWB, waarin in ze gaan werken aan hun presentatie- en sollicitatievaardigheden.

Gediplomeerden_BBL_Helpende_Zorg_en_Welzijn

 

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Vacature algemeen directeur SWB Midden Twente

  16-07-2018

  De nieuwe directeur is het boegbeeld van de organisatie en vertegenwoordigt deze in de markt en binnen het netwerk van stakeholders. Hij/zij […]

  Lees meer
 • Sociaal Jaarverslag 2017

  16-07-2018

  Terugblikkend kunnen we concluderen dat 2017 een enerverend en succesvol jaar is geweest voor SWB Midden Twente. Een jaar waar […]

  Lees meer
 • Directeur zwaait af: ‘Steun voor SWB betaalt zich nu uit’

  10-07-2018

  Tubantia: 10 juli 2018, Tekst: Martin Ruesink, Foto: Christian van der Meij | HENGELO – Jeroen van der Geest neemt […]

  Lees meer
Alles bekijken