Flitsend SWB relatie event ‘Back to the Future’

“Technologie biedt vele kansen voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Op die stelling werd positief gereageerd door de werkgevers in het publiek! Prachtig!” (Jan-Jaap de Haan, Cedris)

Het relatie-event ‘Back to the Future’ dat 29 maart jl. bij SWB aan de Wegtersweg heeft plaatsgevonden was een enorm succes. Zo’n 200 genodigden hebben genoten van een lasershow, demonstratie, presentatie en paneldiscussie.

Werkgevers en medewerkers van gemeenten en andere instanties uit de regio zagen tijdens deze inspirerende bijeenkomst verleden, heden en toekomst van de sociale werkgelegenheid aan zich voorbij trekken. Ze gingen ‘Back to the Future’!

Na een ‘knallende’ lasershow over de historie van de sociale werkgelegenheid heeft Cora van Horssen, kennisadviseur bij het UWV, een boeiende presentatie gehouden over de inclusieve arbeidsmarkt van de toekomst.

Bas Alink van Recreate B.V. heeft vervolgens een demonstratie gegeven over de Holo-lens. Dat is een bril met glazen waarop virtuele beelden en werkinstructies worden geprojecteerd, terwijl de brildrager de wereld om zich heen blijft waarnemen. Een toepassing die de werkvloer de komende jaren gaat veroveren.

Hierna was het tijd voor een pittige en interessante paneldiscussie onder leiding van Jan-Jaap de Haan (Cedris). Het panel bestond uit de volgende deelnemers:

 • Eddy van Hijum (gedeputeerde Provincie Overijssel)
 • Marieke Snoek (Cycloon)
 • Yoram Bovenkerk (FNV)
 • Cora van Horssen (UWV)
 • Jeroen van der Geest (SWB Midden Twente)

De centrale vraag:

Hoe gaat de (inclusieve) arbeidsmarkt voor onze waardevolle SWB-medewerkers de komende jaren veranderen?

Bij SWB ontwikkelen mensen zich immers richting een reguliere baan óf ze voeren er ‘beschut werk’ uit als de afstand tot de arbeidsmarkt te groot is.

Het thema van het SWB-event, ‘Back to the Future’, verwees natuurlijk naar de filmklassieker uit de ‘eighties’. Bezoekers gingen graag met de verstrooide professor en zijn DeLorean op de foto.

Klik hier voor alle foto’s

 

 

 

 

 

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Arnoud Berghuis (Werkplein Twente): “Werk maakt gelukkig”

  16-10-2018

  Arnoud Berghuis is manager van de Hengelose vestiging van Werkplein Twente. Vanuit de fraaie Gieterij ondersteunen vijftien enthousiaste medewerkers daar […]

  Lees meer
 • Sfeerfilm SWB Groentuin: Open Middag 2018

  17-09-2018

  SWB Groentuin heeft op 6 september jl. haar jaarlijkse Open Middag gehouden aan het Bartelinkslaantje 40 in Hengelo. De middag […]

  Lees meer
 • Vrolijke gezichten bij sfeervolle Open Middag SWB Groentuin

  07-09-2018

  De weergoden leken SWB Groentuin donderdagochtend 6 september slecht gestemd. Het regende behoorlijk en de Open Middag leek in het […]

  Lees meer
Alles bekijken