7 afspraken en aanbevelingen voor de vorming van de 35 regionale Werkbedrijven

11/13/2014 – 10:32:28 Bron: Website De Werkmarkt

Het begin van 2015 nadert en dat betekent dat ook de ParticipatieWet al snel van kracht gaat worden. Onderdeel van deze flinke decentralisatie is de vorming van 35 regionale Werkbedrijven. En hoewel dat een zaak is van de regionale bestuurders en beleidsbepalers – gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemers(vertegenwoordigers) – wordt er op centraal niveau in De Werkkamer al het hele jaar over gepraat. Dat leidde 18 maanden later tot een aantal afspraken en aanbevelingen en die zijn nu in een handzame brochure gevat.

De Werkkamer heeft deze maand een notitie uitgebracht met een overzicht van de uitgangspunten en adviezen die van belang zijn voor de inrichting van de regionale werkbedrijven. De publicatie is een bundeling van relevante uitgangspunten en adviezen, aangevuld met aandachtspunten voor een gelijk speelveld voorzieningen, bemiddeling en het plan van aanpak in de regio.

Stand van zaken

“In alle 35 arbeidsmarktregio’s wordt op dit moment hard gewerkt aan het vormgeven van regionale Werkbedrijven. De Werkkamer heeft hier de afgelopen tijd verschillende adviezen over uitgebracht”, schrijft de VNG.
“Om partners in de regio hierbij te ondersteunen biedt deze notitie een toelichting op de gemaakte afspraken, de uitgangspunten en voorstellen van De Werkkamer.”

Uitwerken en implementeren

De komende maanden moeten sommige onderdelen verder worden uitgewerkt en geïmplementeerd. Hierna gaat de Werkkamer zich ook op andere thema’s richten waar afstemming en samenwerking tussen gemeenten, werkgevers en werknemers meerwaarde kan opleveren. Zie daarvoor het werkprogramma van De Werkkamer 2015.

Zeven onderwerpen

De notitie van De Werkkamer is bedoeld voor bestuurders en beleidsbepalers van zowel gemeenten, UWV als werkgevers en werknemers(vertegenwoordigers) op regionaal niveau.
De notitie bevat deze zeven onderwerpen.

 1. Inrichting en taken Werkbedrijven
 2. Doelgroep banenafspraak
 3. Indicatie aantal plaatsen per regio
 4. Voorzieningen en instrumenten
 5. Loonwaardebepaling
 6. Bemiddeling
 7. Regionaal plan van aanpak

Download Brochure De Werkkamer op de website van de werkmarkt

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • SWB zoekt een proactieve werkcoach Arbeidsontwikkeling

  08-12-2017

  Voor het cluster Detacheringen & Zorg zijn wij momenteel op zoek naar een resultaatgerichte en proactieve  werkcoach arbeidsontwikkeling voor de […]

  Lees meer
 • SWB op zoek naar adviseur Vitaliteit & Verzuim

  04-12-2017

  Momenteel zijn we op zoek naar een ervaren adviseur Vitaliteit & Verzuim (0,8 FTE – 1,0 FTE). Je streeft er […]

  Lees meer
 • Werkplein Twente heeft een vernieuwde website

  23-11-2017

  De website van Werkplein Twente heeft vanaf 23 november jl. een nieuwe look. Het beeldmateriaal is vernieuwd en ook de teksten zullen […]

  Lees meer
Alles bekijken