Groot Groener

GrootGroener is een allround groenbedrijf in Almelo. Zij bieden diverse diensten aan, waaronder het maaien van gazons en grasvelden, onkruidbestrijding en het snoeien van bomen. Ook op het gebied van bestrijding eikenprocessierups wordt vaak hun deskundigheid gevraagd; GrootGroener heeft  namelijk het ultieme middel ontwikkeld om korte metten te maken met de eikenprocessierups.

GrootGroener en Heimen een perfecte match. Bekijk hier het verhaal

16 augustus 2013

In gesprek met Andre Trip van Groot Groener

grootgroenergroot

Social Return on Investment

Het bedrijf besteedt veel aandacht aan “Social Return on Investment”. Dat wil zeggen dat ze bij iedere opdracht onderzoeken op welke wijze zij iets kunnen bijdragen aan de maatschappij. “Door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten bij onze werkzaamheden dragen wij ons steentje bij”, aldus André Trip.

grootgroenergroot2
Dick van Keulen reikt de oorkonde Ambassadeur Ondernemen naar Vermogen uit aan Andre Trip

André Trip: “Toen we drie jaar geleden alle opdrachten met eigen personeel niet meer konden bolwerken, kwamen we in contact met SWB. Vanaf dat moment zijn enkele SWB-medewerkers bij GrootGroener begonnen. Hun werkzaamheden bestonden in het begin met name uit het assisteren bij het bestrijden van de eikenprocessierups. Omdat er nog ruimte was voor extra werkzaamheden, werden de taken al snel uitgebreid”.  André Trip vertelt over zijn persoonlijke droomvisie: “Ik streef ernaar om naast elke allrounder een medewerker te plaatsen met afstand tot de arbeidsmarkt. Een soort van buddy-concept. Daarbij vind ik het van belang dat we kijken naar iemands mogelijkheden en niet naar iemands beperkingen. Een goede kosten-batenanalyse mag natuurlijk ook niet ontbreken”. André Trip is trots op hetgeen ze tot nu toe bereikt hebben. “Ik krijg er levensvreugde van als ik bepaalde mensen zie opbloeien”. Verantwoordelijkheid bij de medewerkers neerleggen resulteert mijn inziens in een loyale instelling. Arbeidsvreugde geeft levensvreugde, en vice versa”, aldus André. Tijdens het hele gesprek blijkt dat André Trip erg tevreden is over de samenwerking met SWB. Dit werd begin dit jaar nog een keer bevestigd toen hij een certificaat “Social Return on Investment – maximaalrendement” uitreikte aan Jeroen van der Geest. In juli 2013 reikte SWB op haar beurt een oorkonde “Ambassadeur Ondernemen naar Vermogen” uit aan André Trip.

 

GrootGroener – SWB: Een mooie samenwerking die in de toekomst zeker zal worden voortgezet.

 

logo ambassadeur ondernemen naar vermogen

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Vacature algemeen directeur SWB Midden Twente

  16-07-2018

  De nieuwe directeur is het boegbeeld van de organisatie en vertegenwoordigt deze in de markt en binnen het netwerk van stakeholders. Hij/zij […]

  Lees meer
 • Sociaal Jaarverslag 2017

  16-07-2018

  Terugblikkend kunnen we concluderen dat 2017 een enerverend en succesvol jaar is geweest voor SWB Midden Twente. Een jaar waar […]

  Lees meer
 • Directeur zwaait af: ‘Steun voor SWB betaalt zich nu uit’

  10-07-2018

  Tubantia: 10 juli 2018, Tekst: Martin Ruesink, Foto: Christian van der Meij | HENGELO – Jeroen van der Geest neemt […]

  Lees meer
Alles bekijken