Groot Groener

GrootGroener is een allround groenbedrijf in Almelo. Zij bieden diverse diensten aan, waaronder het maaien van gazons en grasvelden, onkruidbestrijding en het snoeien van bomen. Ook op het gebied van bestrijding eikenprocessierups wordt vaak hun deskundigheid gevraagd; GrootGroener heeft  namelijk het ultieme middel ontwikkeld om korte metten te maken met de eikenprocessierups.

GrootGroener en Heimen een perfecte match. Bekijk hier het verhaal

16 augustus 2013

In gesprek met Andre Trip van Groot Groener

grootgroenergroot

Social Return on Investment

Het bedrijf besteedt veel aandacht aan “Social Return on Investment”. Dat wil zeggen dat ze bij iedere opdracht onderzoeken op welke wijze zij iets kunnen bijdragen aan de maatschappij. “Door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten bij onze werkzaamheden dragen wij ons steentje bij”, aldus André Trip.

grootgroenergroot2
Dick van Keulen reikt de oorkonde Ambassadeur Ondernemen naar Vermogen uit aan Andre Trip

André Trip: “Toen we drie jaar geleden alle opdrachten met eigen personeel niet meer konden bolwerken, kwamen we in contact met SWB. Vanaf dat moment zijn enkele SWB-medewerkers bij GrootGroener begonnen. Hun werkzaamheden bestonden in het begin met name uit het assisteren bij het bestrijden van de eikenprocessierups. Omdat er nog ruimte was voor extra werkzaamheden, werden de taken al snel uitgebreid”.  André Trip vertelt over zijn persoonlijke droomvisie: “Ik streef ernaar om naast elke allrounder een medewerker te plaatsen met afstand tot de arbeidsmarkt. Een soort van buddy-concept. Daarbij vind ik het van belang dat we kijken naar iemands mogelijkheden en niet naar iemands beperkingen. Een goede kosten-batenanalyse mag natuurlijk ook niet ontbreken”. André Trip is trots op hetgeen ze tot nu toe bereikt hebben. “Ik krijg er levensvreugde van als ik bepaalde mensen zie opbloeien”. Verantwoordelijkheid bij de medewerkers neerleggen resulteert mijn inziens in een loyale instelling. Arbeidsvreugde geeft levensvreugde, en vice versa”, aldus André. Tijdens het hele gesprek blijkt dat André Trip erg tevreden is over de samenwerking met SWB. Dit werd begin dit jaar nog een keer bevestigd toen hij een certificaat “Social Return on Investment – maximaalrendement” uitreikte aan Jeroen van der Geest. In juli 2013 reikte SWB op haar beurt een oorkonde “Ambassadeur Ondernemen naar Vermogen” uit aan André Trip.

 

GrootGroener – SWB: Een mooie samenwerking die in de toekomst zeker zal worden voortgezet.

 

logo ambassadeur ondernemen naar vermogen

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • SWB zoekt een proactieve werkcoach Arbeidsontwikkeling

  08-12-2017

  Voor het cluster Detacheringen & Zorg zijn wij momenteel op zoek naar een resultaatgerichte en proactieve  werkcoach arbeidsontwikkeling voor de […]

  Lees meer
 • SWB op zoek naar adviseur Vitaliteit & Verzuim

  04-12-2017

  Momenteel zijn we op zoek naar een ervaren adviseur Vitaliteit & Verzuim (0,8 FTE – 1,0 FTE). Je streeft er […]

  Lees meer
 • Werkplein Twente heeft een vernieuwde website

  23-11-2017

  De website van Werkplein Twente heeft vanaf 23 november jl. een nieuwe look. Het beeldmateriaal is vernieuwd en ook de teksten zullen […]

  Lees meer
Alles bekijken