Twentewood

Twentewood produceert en levert blokhutten, schuttingen, veranda’s (hout en aluminium), tuinhout en nog veel meer! Twentewood is gevestigd in Haaksbergen. In 008 is het bedrijf vanaf de keukentafel in Haaksbergen gestart. In 2010 vestigde het bedrijf zich in Boekelo, maar vanwege de snelle groei werd ook daar de locatie te klein. Sinds 2014 is het bedrijf weer gevestigd in Haaksbergen.

Yolanda Veneziano is sinds september 2013 in dienst als financieel administratief medewerkster. Bekijk hier haar verhaal. 

23 mei 2013
 

In gesprek met Maureen Snikkers en Simone Rouwenhorst van Twentewood

In 2008 startte de familie Rouwenhorst met Twentewoord. Het was een klein bedrijf. Bestellingen werden veelal online gedaan en in de garage werden de houten tuinartikelen op maat gemaakt, waarna ze werden geleverd en soms geplaatst. Simone Rouwenhorst, eigenaresse van Twentewood vertelt: “De praktijk wees na een tijdje uit dat mensen toch eerst het product willen zien/voelen voordat ze tot aanschaf overgaan. Een uitbreiding was het logische gevolg”.

Personeelsvraag

Het bedrijf groeide snel. Wat begon met een website en een garage is nu, bijna 5 jaar later, uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met een prachtige productiehal in Haaksbergen en een winkel met showroom in Boekelo. Met de uitbreiding en groei van het bedrijf ontstond ook al snel een personeelsvraag en kwamen ze in contact met Arnoud Berghuis van SWB.

Pilot samenwerking SWB – Twentewood

Via SWB zijn inmiddels een aantal mensen aan het werk. Met de uitbreiding van de productiehal in Haaksbergen is daar inmiddels ook grote behoefte aan mensen voor de productie. Op 13 mei jl. tekenden Maureen Snikkers, bedrijfsleider bij Twentewood, en Jeroen van der Geest een samenwerkingsovereenkomst. Het betreft hier een pilot waarin Twentewood gaat fungeren als instapafdeling. Dit houdt in dat Twentewood stageplekken aanbiedt. In de stageperiode krijgen de mensen een goed beeld van de werkzaamheden en krijgt Twentewood een goed beeld van de mensen. Tijdens de stage worden ze begeleid door de voorman van de werkplaats. Omdat het een werk-leerplek betreft buiten de muren van SWB is de stap naar een reguliere baan eenvoudiger gemaakt.

Positieve instelling

“We zijn op zoek naar gemotiveerde mensen, want met name een positieve instelling is heel erg belangrijk om het te laten slagen. Het is destijds een hele bewuste keuze geweest om met SWB de samenwerking aan te gaan en wij kunnen nu stellen dat het een goede keuze is geweest. De contacten met SWB zijn ongedwongen en toegankelijk waarbij het zakelijk aspect zeker niet uit het oog wordt verloren”, aldus Maureen. “Daarnaast is het geweldig om te zien hoe mensen opbloeien als ze het naar hun zin hebben in hun werk. Het is met recht een win-win situatie”.

 

 

 

 

 

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Bert Veneberg: trots in de taxi

  15-01-2019

  Voor Bert Veneberg is het nieuwe jaar goed begonnen. Hij zit weer achter het stuur van een taxi. Lees zijn verhaal in het kader van ‘SWB 50 jaar sociaal ondernemend’.

  Lees meer
 • Hensley Alberto: vrolijke ‘Superman’

  08-01-2019

  SWB 50 jaar sociaal ondernemend! Vijftig trotse medewerkers vertellen in dit jubileumjaar daarom hun persoonlijke verhalen. Deze week is het […]

  Lees meer
 • Taalcoach Corry: “Vertrouwen geven, geduld hebben én ook plezier maken”

  03-01-2019

  Taalcoach Corry over haar werk met vluchtelingen in het Open Leerhuis Twee maal in de week schuiven in het Open […]

  Lees meer
Alles bekijken