Twentewood

Twentewood produceert en levert blokhutten, schuttingen, veranda’s (hout en aluminium), tuinhout en nog veel meer! Twentewood is gevestigd in Haaksbergen. In 008 is het bedrijf vanaf de keukentafel in Haaksbergen gestart. In 2010 vestigde het bedrijf zich in Boekelo, maar vanwege de snelle groei werd ook daar de locatie te klein. Sinds 2014 is het bedrijf weer gevestigd in Haaksbergen.

Yolanda Veneziano is sinds september 2013 in dienst als financieel administratief medewerkster. Bekijk hier haar verhaal. 

23 mei 2013
 

In gesprek met Maureen Snikkers en Simone Rouwenhorst van Twentewood

In 2008 startte de familie Rouwenhorst met Twentewoord. Het was een klein bedrijf. Bestellingen werden veelal online gedaan en in de garage werden de houten tuinartikelen op maat gemaakt, waarna ze werden geleverd en soms geplaatst. Simone Rouwenhorst, eigenaresse van Twentewood vertelt: “De praktijk wees na een tijdje uit dat mensen toch eerst het product willen zien/voelen voordat ze tot aanschaf overgaan. Een uitbreiding was het logische gevolg”.

Personeelsvraag

Het bedrijf groeide snel. Wat begon met een website en een garage is nu, bijna 5 jaar later, uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met een prachtige productiehal in Haaksbergen en een winkel met showroom in Boekelo. Met de uitbreiding en groei van het bedrijf ontstond ook al snel een personeelsvraag en kwamen ze in contact met Arnoud Berghuis van SWB.

Pilot samenwerking SWB – Twentewood

Via SWB zijn inmiddels een aantal mensen aan het werk. Met de uitbreiding van de productiehal in Haaksbergen is daar inmiddels ook grote behoefte aan mensen voor de productie. Op 13 mei jl. tekenden Maureen Snikkers, bedrijfsleider bij Twentewood, en Jeroen van der Geest een samenwerkingsovereenkomst. Het betreft hier een pilot waarin Twentewood gaat fungeren als instapafdeling. Dit houdt in dat Twentewood stageplekken aanbiedt. In de stageperiode krijgen de mensen een goed beeld van de werkzaamheden en krijgt Twentewood een goed beeld van de mensen. Tijdens de stage worden ze begeleid door de voorman van de werkplaats. Omdat het een werk-leerplek betreft buiten de muren van SWB is de stap naar een reguliere baan eenvoudiger gemaakt.

Positieve instelling

“We zijn op zoek naar gemotiveerde mensen, want met name een positieve instelling is heel erg belangrijk om het te laten slagen. Het is destijds een hele bewuste keuze geweest om met SWB de samenwerking aan te gaan en wij kunnen nu stellen dat het een goede keuze is geweest. De contacten met SWB zijn ongedwongen en toegankelijk waarbij het zakelijk aspect zeker niet uit het oog wordt verloren”, aldus Maureen. “Daarnaast is het geweldig om te zien hoe mensen opbloeien als ze het naar hun zin hebben in hun werk. Het is met recht een win-win situatie”.

 

 

 

 

 

Nieuws & Maatschappij

Praat mee!

 • Flitsend SWB relatie event ‘Back to the Future’

  30-03-2018

  “Technologie biedt vele kansen voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Op die stelling werd positief gereageerd door de […]

  Lees meer
 • SWB is op zoek naar een directeur voor het werkleerbedrijf

  26-03-2018

  U maakt deel uit van het directieteam van SWB Midden Twente en bent mede verantwoordelijk voor het beleid van de […]

  Lees meer
 • SWB relatie-event: nog enkele plaatsen beschikbaar!

  19-03-2018

  Voor ons SWB relatie-event dat op Witte Donderdag 29 maart plaats zal vinden, zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meld je […]

  Lees meer
Alles bekijken